Wednesday, November 23, 2022

PD0RWL/P, PAFF-0152 en -0006, Langstraat en De Loonse en Drunense Duinen, 20 november 2022

Vandaag ben ik begonnen in PAFF-0152 (met kasteel PA-00071). Het was 's ochtends erg koud: 2.5 graden onder nul, en wat later werd het 2 graden boven nul ...
Maar in de auto was het goed te doen. Het was een leuke en mooie ochtend en ik kon een mooie foto van de zonsopkomst maken ... Er was geen mens te zien zo vroeg.
Ik heb de meeste QSO's op 40 meter gemaakt met de bekende spullen: de Icom 706MK2G en FD4 antenna aan de mast op de trekhaak van de auto.

Locatie in PAFF-0152

Opstelling in PAFF-0152 tijdens zonsopkomst

Daarna ben ik doorgereden naar de Loonse en Drunense Duinen (icm kasteel PA-00069). Ik gebruikte hier niet de FD4 maar de ICOM mobiel antenne AH-2B op de trekhaak van de auto.
Dat was een beetje een experiment want die had ik al een poosje niet meer gebruikt. Het verliep prima en ik kreeg goede signaal rapporten van de vele station. Deze antenne gebruik ik m.n. als er minder ruimte is en/of veel storing.
Hier waren wat wandelaars, die een bezoek aan de naast gelegen kapel maakten. Behalve een paar geparkeerde auto's was er plaats zat en dat maakte het activeren hier goed mogelijk. E.e.a. was snel opgezet en ik kreeg gelijk weer een pile-up ! In korte tijd kon ik zo dik 100 QSO's maken.

73/44, Toon, PD0RWL


 

Locatie PAFF-0006

Opstelling in PAFF-0006 (parkeerplaats bij de kapel)

[ed. Hierna ging Toon naar PAFF-0116. Helaas is hij door een vergissing in de navigatie buiten het gebied gaan staan en is deze activatie dus niet geldig].

Uiteindelijk heeft Toon met totaal 8 (!) geldige activaties (incl. een aantal Belgische refs) rond de 1000 QSO's gemaakt, hetgeen weer een substantiƫle bijdrage aan het WWFF programma en het jubileum weekend in het bijzonder is geweest !


No comments: