Tuesday, November 22, 2022

PA10FF, PAFF-0221 en -0003, Stiphoutse Bossen en De Groote Peel, 19 november 2021

De YNOMY groep (PD7YY, PE5TT en PH0NO) aangevuld met PF5X hebben ook hun bijdrage aan het 10-jarig bestaan van de WWFF geleverd door de kou te trotseren en PAFF-0221 en PAFF-0003 te activeren. Voor deze gelegenheid hadden we een speciale call aangevraagd: PA10FF

We begonnen in de Stiphoutse Bossen. Het is daar even zoeken naar een min of meer open plek waar ook de hexbeam omhoog kan. Als je de bossen ingaat via de Wiebiegenweg en dan linksaf slaat de Geeneindseweg op (beide wegen zijn in feite modderig zandpaden, maar je kunt er wel met de auto overheen) dan kom je langs een redelijk aantal bruikbare plekken. Aangezien we met 3 stations waren hebben we elk een plek gekozen zodat we zo'n 100~200m uit elkaar stonden. Lars werkte met de hexbeam en high power in phone, Marcel met 100W en een random vertical (voornamelijk CW) en Enno met 100W en een random vertical (alleen CW). Dat ging prima en de QSO's werden in hoog tempo in de logs getypt. De activiteit was prima en vele chasers hadden het maar druk om al die WWFF stations te werken ... Jerry, PH9HB woont in de buurt en hoorde ons. Hij sprong daarna op de fiets en bracht een vers bakje koffie naar ons. Bedankt Jerry, dat hadden we wel nodig met die kou ! Na, zo'n twee├źnhalf uur activiteit zijn we weer gaan afbreken om daarna verder te gaan naar De Groote Peel.

Locatie PAFF-0221 (diverse plekken langs de rode streep)


Hexbeam in het bos. Met een beetje passen en meten kon die tussen de bomen door omhoog ...

Opstelling van Marcel met super quick deploy installatie vanaf de trekhaak
 

In de Groote Peel stonden we op de 'P'-marker aan de Kokmeeuwenweg. Dat is een vrij grote open plek, dus prima voor de hexbeam. We konden alleen niet zover uit elkaar staan aldaar. Dat leverde wat onderlinge storing op. Door slimme band keuzes kon dat gelukkig goeddeels worden opgelost. Activiteit was ook hier nog prima, hoewel tgv de LZ-DX contest er wel wat belangstelling werd weggezogen ... En werden we herhaaldelijk door contest stations aangeroepen die niet begrepen dat er ook andere activiteiten dan contesten bestaan ... Gewoon loggen dus en zoek het maar uit ;-)

Locatie PAFF-0003
 

Voorgrond: Hexbeam in aanbouw, achtergrond: Enno aan het opbouwen

Opstelling van Lars in PAFF-0003 met de hexbeam

 

Om ca. 15:30u local braken Marcel en ikzelf het station af met voldoende QSO's in de log voor een geldige (persoonlijke) activatie. Lars ging nog even door met zijn pile-up, voor nog meer QSO's ...

Het was een geslaagde dag die een hoop QSO's opleverde: 716 in 58 DXCC landen, zie hieronder.Het is leuk om zoveel activiteit t.b.v. de WWFF "verjaardag" te horen. WWFF is duidelijk "alive & kicking". Dank aan alle stations die ons aanriepen en met name de ops van de WWFF stations die ons de P2P verbindingen opleverden.

73/44,

Marc - PD7YY, Marcel - PE5TT, Enno - PF5X en Lars - PH0NO
No comments: