Friday, July 22, 2022

PF44F, PAFF-0184, Noorbeemden & Hoogbos, 22 juli 2022

Mijn vrouw had weer een golfwedstrijd, dus dat werd weer een gezellige combi activiteit ... Hoewel de Zuid-Limburgse Golfclub te Wittem aan PAFF-0138, Geuldal, grenst, leek het me leuker naar een iets minder vaak geactiveerd park te gaan. Dat werd dus PAFF-0184. Ik had op Google maps een aardige picknick plek ontdekt en daar kon ik mooi staan. Het was helaas slecht onderhouden want het gras stond kniehoog. Wel een picknick bank en dat is altijd handig. De 12m Spiderpole met de EFHW voor 10-40m kon ik tegen een boom zetten. De zon kwam door, dus mijn zonnepaneel deed weer goede zaken.

Het station (IC-7300 + peripherals) was snel opgebouwd en mijn eerste CQ ging om 10:45utc de lucht in op 40m. Het liep redelijk maar ik had wat meer activiteit verwacht. De "usual suspects" waren wel weer van de partij natuurlijk. Nadat ik de eerste pile-up had weggewerkt ben ik naar 20m gegaan. Na een wat stroef begin liep dat uiteindelijk ook aardig, alleen heel weinig DX. De condities lieten het nogal afweten. Op de hogere banden (17, 15 en 10m) heb ik nog een handvol QSO's kunnen maken. En zelfs op 6m, waar een Eskip opening naar YU was (2 QSO's). Maar ja, daar zit iedereen tegenwoordig met FT8 naar zijn scherm staren, dus dat schiet niet echt op.
Marcel, PE5TT, was in Belgie actief vanuit ONFF-0483, dus dat leverde 2 leuke P2P verbindingen op (20 + 40m). Ik kon nog 6 andere P2P's in het log schrijven. Zoveel heb ik nog niet eerder tijdens een activiteit gewerkt ...

Ik ben uiteindelijk doorgegaan tot ik iets meer dan 100 QSO's in het log had, maar dat kostte me aardig wat moeite (2:45u air time met veel CQ). Tijdens het afbreken werd ik nog door een wesp gestoken omdat ik mijn mast vlak bij een groot ondergronds wespennest bleek te hebben neergezet (beter opletten de volgende keer). Resultaat: een wespenbeet die mijn hand tot een tennisbal heeft getransformeerd met navenante pijn. 

73/44, Enno, PF5X


Locatie in PAFF-0184

Opstelling in PAFF-0184

Uw scribent achter de set


No comments: