Wednesday, December 29, 2021

PD0RWL/P, PAFF-0195, Donkse Laagten, 29 december 2021

Toon, PD0RWL, deed zijn laatste activiteit voor 2021 uit De Donkse Laagten, PAFF-0195.

Ik ben hierheen gegaan i.v.m. het mooie Hollandse landschap, en ook ivm de vele molens in de nabijheid.
Ik had PAFF-0195 al eenmaal geactiveerd in het voorjaar. Het is eenmooie locatie, met veel rust, alleen soms wat fietsers en wandelaars. Verder is dit gebied vanuit mijn QTH goed te bereiken (= niet te ver rijden).
Het is leuk om het Nederlands Molen Erfgoed te combineren met PAFF. Ik heb deze dag totaal 6 molens geactiveerd in Zuid Holland met vele QSO's. Ik heb geluk gehad met de motrgen: tijdens het opbouwen en opruimen was het net droog ! Het opzoeken van een goede locatie op Google Maps is al voorpret, en om gelijk ook van start te kunnen gaan. In dit geval voorkwam de 'P' marker een hoop zoekwerk.

Tegen eind dit jaar zijn vele OM thuis, het was nl druk, en ik had haast continu een pile up op 40 meter. (mede dankzij de spotters op het DX Cluster). Leuk was een qso met PD0RR, Adriano, diem met slechts 1 W werkte met zijn pas aangekomen set. Desalniettemin was hij 5/8 uit omgeving Emmen bij de grens met Duitsland. Hij had prima audio en het setje was net geen €100 zo vertelde Adriano. Mooie  hobby hebben we toch!

Ik werkte met de vertrouwde set up: Icom 706MK2G en later de dag met de Kenwood TS 50, die ik haast altijd bij me heb, mocht het eens mis gaan. En dat deed het dus. Op een gegeven moment had ik geen ontvangst meer op de 80 t/m de 2 en 70 cm. Een losse antenne aansluitng wellicht ...
De antenne was FD4, want er was plaats genoeg om deze 41 meter draad weg te spannen. De mast op trekhaak de auto.

Het was weer een mooie en leuke activiteitendag met in totaal 289 QSO's  in de  logs. Ik ben weer goed aangekomen en het was niet echt druk op de wegen zo naar het einde dit jaar.

Hartelijk dank voor de inbreng het jaar 2021.  Het verwerken van de verslag(en) en het nazien en uploaden de log(s). Ik wens de gehele PAFF crew een gezond en voorspoedig 2022 !!

PD0RWL planning 2022:

Leuk te lezen weer weer referenties toegevoegd gaan worden met het idee ,weekend PAFF activatie. Ik zal zeker meedoen !
Verder hoop ik mijn droom waar te maken voor een korte Europa trip, o.a.ON, LX, DL,en een meerdaags bezoek aan OZ, alsmede de PA wadden eilanden.

Om te besluiten. Ik heb dit jaar 2021 weer volop mogen genieten, TNX !

73,

Toon Naenen, PD0RWL

[Ed. Bedankt Toon voor je geweldige activeiten 'drift'. Succes volgend jaar. We hopen dat je je plannen waar zult maken. - PAFF crew.]
2 comments:

PA1H said...

Beste Toon,

Dank voor je vele activaties afgelopen jaar.
Mede door jou heb ik mijn PAFF 'to do list' terug kunnen brengen tot 8 referenties. Zowel in de WWFF database als via qsl. Wie weet lukt het me de overige 8 referenties in 2022 te behalen. Ik wens je veel qso's toe in 2022 en ik blijf je volgen.

73/44,
Harry PA1H

Toon Naenen,PD0RWL said...

TNX Harry , PA1H
Mooi resultaat je PAFF lijst Harry,nog 8 referenties te gaan.Dit ga je zeker lukken de PAFF lijst vol te krijgen ,40 M op de middag goed werkbaar is.

73,44,PD0RWL