Sunday, November 21, 2021

PD0RWL/P, PAFF-0188, IJsselmeer, 20 november 2021

Vroeg vertrokken om PAFF-0188, IJsselmeer te activeren, en later op de dag PAFF-0036 (met molen X30139).
Het was de bedoeling te overnachten en dan op zondag vanuit PAFF-0190 met de Friese 11 Steden contest mee te doen. Op die manier zou ik nog wat meer bekendheid aan Flora Fauna kunnen geven, en combineren doe ik graag. Echter, ik kon geen geschikte overnachtingsplek vinden dus ben ik na PAFF-0036 huiswaarts gegaan.

Ik had PAFF-0188 al eens bezocht (zonder activiteit) na mijn bezoek aan Schiermonnikoog in het voorjaar van 2021. Ik wist dus dat het een moeilijk bereikbaar stilte gebied is, en het is dus verboden er met een gemotoriseerd voertuig in te gaan. M.b.v. Googel Maps heb ik zorgvuldig een goede plaats uitgezocht waar ik met de auto kon komen. Deze plek lijkt me ook goed voor een 'P' marker.
Ik heb speciaal deze berm gekozen i.v.m de aanwezige bomen zodat de zendmastje geen los obstakel vormt voor de vogels.

Deze ochtend passeerden 1 auto(brandweer ) en 4 wandelaars in het doodlopend weggetje, dus rustig is het er zeker. Een vogelaar die langskwam kon ik vertellen waarom ik daar stond en wat ik zoal deed.

De opstelling verliep goed.plaats genoeg voor auto,mast en FD 4 antenne af te spannen. De berm is stevig genoeg een auto te plaatsen. De set was de ICOM 706 mk2g ca. 50 W (wat later in pile up terug naar 10 ~ 15 W) gegaan. De activiteit verliep voorspoedig en met een aanhoudende pile up, hetgeen resulteerde in totaal 249 QSO's. De condities waren prima. Gewerkt werd op 40 en 20 meter met soms een P2P verbinding. Ik heb ook op 10 meter 10 minuut geroepen maar er kwam helaas geen respons. Ook 2 meter was het stil op de vroege zaterdag morgen.
Ik heb ook aandacht gegeven aan de korte afstand verbindingen met b.v. NL  en BelgiĆ«, die er in ruime getale waren deze zaterdag.
P.S. 40 meter gaat prima de laatste 4 weken zo tegen en na de middag , doe er je voordeel mee!

En voor de spotters op het DX cluster, tnx, mede door hun hulp is het aantal QSO's zo groot in dit PAFF-0188 log.

Het weer was matig met lichte regen gedurende de gehele dag, en zo'n 10 a 12 graden ... Het was grijs, maar met een kleurrijk aanbod aan gewerkte landen.

73/44, Toon PD0RWL
No comments: