Wednesday, November 24, 2021

PA9CW/P, PAFF-0180, Sarsven en De Banen, 24 november 2021

Het was een wat frisse dag en volledig bewolkt. Ik had een mooie uitkijktoren gevonden op de kaart. Mooie plek, en genoeg ruimte om de antenne op te stellen. Dat was deze keer de HyEndFed 40/20/10. Ik had hem een beetje horizontaal afgespannen vanaf de 10 meter fibre mast naar de reling van de uitkijkpost. Het was een geweldige start op 7024. Heel veel aanbod en na ongeveer 25 minuten al ruim 20 verbindingen in het log. Op een gegeven moment viel de KX3 uit. Met zelfs 2 W viel de set steeds uit. De 9-jarige oude accu is waarschijnlijk niet meer goed. Ik had gelukkig al een nieuwe bij me. Maar die lag nog in de auto. Dus alle spullen achter gelaten en snel naar de auto gerend. Met de nieuwe accu ging het daarna prima.

Na een uurtje ofzo had ik 40 verbindingen in het log. Ik zag nog diverse SOTA en WWFF stations op het cluster. Dus daar op gejaagd. Wat soms niet meeviel met QRP vermogen. Na een krappe 2 uur stonden er 55 verbindingen in het log. Waarvan 3 SOTA en 3 WWFF stations.

Al met al een prima dagje.

73/44, Tonnie, PA9CW
No comments: