Friday, July 2, 2021

PF44F, PAFF-0145, Elperstroomgebied, 2 juli 2021

Ik had vanmiddag nog een paar uur tijd om een tweede gebied te activeren in mijn weekendje weg in Zuid-Oost Drente. Ik had besloten dat dit het Elperstroomgebied zou moeten zijn op basis van het aantal gemaakte QSO's vanuit dit gebied tot nu toe. Na 45 minuten rijden (iets verder dan ik dacht) kwam ik ter plekke aan. De zon was ondertussen doorgebroken dus kon ik eindelijk eens mijn zonnepaneel gebruiken. Er waren wel wat wolkjes maar gemiddeld voegde het paneel zo'n 50W toe, zodat mijn powerstation het inderdaad langer volhield (na anderhalf uur nog 60% capaciteit over ...).

Ik ben op de 'P' marker gaan staan, en dat is een prima plek. Er is een afrastering (met schrikdraad dat gelukkig niet was aangesloten) waar de mast mooi tegen aan kan worden gebonden. Rond 1345utc kwam ik in de lucht, en al snel bleek dat dit latere tijdstip (tov gisteren) veel beter was. Het liep lekker op 20m (met uiteraard KD1CT als altijd aanwezige) en ik had zelf kleine pile-upjes (ook dankzij RBN spots). Parallel had ik nog een andere pile-up, nl. van dazen. Ik had gelukkig een lange broek en shirt met lange mouwen aan, anders zou ik er vroegtijdig mee zijn gestopt (uiteindelijk 1x geprikt door mijn sok heen). Ik heb redelijk wat short skip verbindingen op 20m gemaakt en ik zag dat 10m ook open was. Helaas had ik geen tijd om daar een antenne voor op te zetten. Op 30 en 40m was geen animo en daar heb ik maar een handvol QSO's kunnen maken. Na een kleine anderhalf uur was de tijd om ivm een diner afspraak. Met 85 CW QSO's in het log een aardig resultaat.

 73/44, Enno, PF5X

Locatie PAFF-0145
                     


 

No comments: