Saturday, July 24, 2021

PA44F, PAFF-0015, Oosterschelde 24 juli 2021

Omdat ik dit weekend met de crew van PI4AMF voor de IOTA contest op Schouwen-Duiveland (EU-146) was, ook maar even gekeken naar de mogelijkheden om een PAFF te activeren. Dat was niet zo moeilijk. Een mooie locatie bij de duikplek Zoetersbout lag op loopafstand van onze IOTA-contest locatie in Bruinisse. 

Bij de duikplaats was het deze zaterdagochtend al druk met duikers: de parkeerplek onder aan de dijk stond vol met auto’s, busjes en campers. Als je met de trap de dijk op loopt, kom je terecht bij een klein veldje met daarop een picknick-tafel. Die tafel, met uitkijk op de duiktrap, was gelukkig nog vrij om de set-up (lipo-accu en TS-480sat) uit te stallen. Je hebt vandaar een mooi uitzicht over het water en je kan meteen ook de activiteiten van de duikers goed in de gaten houden. De fiberglasmast stond als snel rechtop tegen een paal van het hekje, waarachter een aantal schapen nieuwsgierig (of was het schaapachtig?) toekeken. 

Iets na 11 uur kon ik het eerste CQ geven op 40 meter. Meteen kwam Maarten PA3EYC terug die op onze IOTA-locatie achter was gebleven om de laatste voorbereidingen te doen. Na een spotje op het dx-cluster was het daarna snel ‘bal’ op de band en nog geen 20 minuten later stonden er 39 QSO’s in het log. Besloten om maar snel even naar 20 meter te gaan om ook stations buiten Europa de kans te geven deze PAFF te werken. Ook daar was het aanbod prima en als verste DX kwamen W1OW en KD1CT met beide een mooi signaal in het log. 

Omdat er in het weekend nog meer QSO’s gemaakt moesten worden, was de activatie dit keer kort: de activatie duurde van opbouw tot de afbouw precies één uur en in dat uur kwamen er 71 QSO’s in het log. 

73/44, Gert PA2LO

No comments: