Thursday, May 14, 2020

PF5X/p vanuit PAFF-0182 op 5 Mei 2020.


Gezien de goede weersvoorspellingen, ben ik er ook vandaag (laatste dag van een lang weekend vrij) nog op uit getrokken. Iets verder deze keer naar omgeving Geleen. Na bijna anderhalf uur rijden kwam ik op de op Google maps uitgezochte plek aan.


 Ik kon er met de auto niet helemaal komen maar 30m sjouwen was nog te overzien. Ik had deze keer een klaptafeltje meegenomen, omdat ik deze situatie reeds had voorzien.


Ik kon op een klein veldje staan aan de rand van het gebied. Mooi rustig alleen wat wandelaars en joggers. Om 11.36utc stond KD1CT als eerste in de log op 20m/CW. Ik heb gelijk wat NA stations kunnen werken, wellicht geholpen door de helling naar beneden in westelijke richting. JH1GEX riep me ook nog aan met een hard signaal. Nadat het op 20m wat uitdoofde, overgeschakeld naar 40m.

 Een behoorlijke pile-up van chasers, 49 QSOs in 20 min was het resultaat, maar daarna was het dan ook gelijk op (?). Ik heb toen de 30m end-fed opgezet Evenals vorige week liep dat niet erg goed, hoewel ik zowat van mijn krukje viel toen KD1CT me aanriep. 100% daglicht pad in mei, wow ! Geeft ook aan dat de zonneactiviteit nog steeds te wensen overlaat. Slecht een tiental stations heb ik op 30m kunnen werken. Na nog wat heen weer schakelen tussen de 3 banden kon ik uiteindelijk 100 QSOs volmaken (102 om precies te zijn). Na 2 uur activiteit heb ik het aggregaat weer afgeschakeld en heb alles weer naar de auto gedragen. Dit is voorlopig even de laatste activatie. Wellicht ga ik later in het seizoen nog naar een paar andere gebieden die hier in de buurt liggen.

Bedankt weer Enno en tot de volgende .
73'44 PAFF-Team.

No comments: