Thursday, May 14, 2020

PF5X/p op 3 Mei 2020 vanuit PAFF-0180.


Enno is op 3 Mei bij het Sarsven en De Banen geweest. Het oorspronkelijke plan was om naar de Boschhuizerbergen, PAFF-0149, te gaan niet zover van mijn woonplaats vandaan, maar daar waren erg veel wandelaars dus ben ik maar doorgereden naar Weert om PAFF-0180 te activeren. Mark, PF9W, heeft dit nieuwe gebied op 22 april reeds geactiveerd, maar hij werkt volgens mij vooral in SSB en had niet heel veel verbindingen gemaakt. Dus ik dacht laat ik het dunnetjes over doen in CW. De plek die Mark had gevonden was makkelijk op Google maps te traceren en het lijkt inderdaad de enige plek waar je met de auto in het gebied kunt staan.


Ik was om ca. 13.30u ter plekke en logde om 1400u (1200utc) mijn eerste QSO op 20m. Dat liep na een spot best aardig en ik werkte een paar NA station en zowaar een Japanner (de ARI contest was gelukkig net afgelopen). Omdat de Amerikanen zich gingen bezighouden met de NEQP contest, was het aanbod uit die hoek gering terwijl er best condities waren


. Overgeschakeld naar 40m dan maar. Dat liep bijzonder goed. Harde signalen uit Europa dus ik kon snel flink wat chasers loggen incl. een aantal P2P QSOs. Ik werd herhaaldelijk lastiggevallen door RP75 stations die botweg op de WWFF frekwentie CQ gingen roepen. Ik werkte ook nog Tonnie, die met PC75FREE/p PAFF-0153 in de lucht bracht (geen makkelijke CW roepnaam overigens ...). Ik heb nog even de 30m end-fed opgezet, maar de condities lieten daar nogal te wensen over en heb er slechts 13 stations kunnen werken. Kortom, dit was een geslaagde activatie vanuit het voor mij 10e PAFF gebied. Met 109 QSOs in 2 uur tijd was ik weer tevreden en heb ik het station afgebroken.


Bedankt weer Enno 
73'44 PAFF-Team.

No comments: