Monday, August 7, 2017

PD0RWL/p vanuit PAFF-0079 Broekenvelden, Vettenbroek en Polder Stein

Op 1augustus omstreeks 07:45 u vertrok Toon PD0RWL vanuit Schijf naar PAFF-0079 . Toon had vooraf gekeken waar hij zijn mastje kon opstellen.
Nabij een grote boerderij gaf een dam de beste mogelijkheid , Dus daar uiteindelijk de mast geplaatst ook kwam boer Jan van boerderij Hoevenstein langs en heeft nog wat uitleg gegeven over dit natuurgebied.
De boerderij van boer Jan heeft 100HA eigengrond en huurt er van Natuur nog eens 100HA bij.
De boerderij heeft melkkoeien en word heel vaak bezocht door groepen. Via een brug kan je de stallen zien en kijken hoe het een en ander gaat. Een eindje verderop is een wandelpad , waar er meerdere van zijn in dit gebied en is er een kijkhut voor het spotten van vogels. Dit gebied is een speciaal vogel gebied, dus de uitkijktoren /hut is hier speciaal voor neergezet.


Er was er erg druk met wandelaars en fietsers. Toon PD0RWL/p ging van start op 40 Mtr de condx  waren wat wisselend. Het ene moment had je vette signalen en dan zakte het weer helemaal terug zo vertelde Toon.
Daarna  ging hij op 20 Mtr verder  en kon hij Bill W1OW ook weer in het log zetten. Ook werkte hij nog iemand uit zijn buurt die op vakantie was in Oosterijk namelijk Mario OE/PA2PD .  Ook keek Toon nog ff op 10 Mtr maar deze was dicht.


Uiteindelijk wist Toon toch 147 Qso's in zijn log te zetten , waarvan 32 verschillende landen dus al bij al toch een geslaagde dag. Wel had hij nog een probleem toen hij wilde vertrekken ze wagen startte niet meer  had de radio aan laten staan en de deuren open, maar gelukkig had Toon Accu's zat bij en zette deze over zodat hij toch weer huiswaarts kon gaan .  Weer iets op volgende keer in de gate te houden HIHI.


Verder had hij het reuze naar zijn zin gehad en is weer tevreden richting Schijf  vertrokken.

 
 

Bedankt weer Toon voor je ervaringen en graag weer tot de volgende activatie.
73'en 44 het PAFF-team.

No comments: