Friday, July 7, 2017

De Biesbosch PAFF-0002 door PD0PVR/p & PD3JAG/p 3Juli 2017

Op maandag morgen 3 Juli 2017 waren John en Ik  er klaar voor , John was inmiddels op mijn home Qth beland en hadden mijn spullen weer in de auto gezet. Na nog een bakje koffie gedaan te hebben afgereisd naar Lage Zwaluwe. PAFF-0002. Dit was voor ons het dichts bij zijnde plekje om PAFF-0002 te activeren. Dus zo gezegd zo gedaan.

Jan had zijn huiswerk deze keer weer goed gedaan dus reden we zo naar de plaats van activatie , zie het zwarte sterretje hierboven.
Ik kan een ieder die activatie wil doen het aanraden van te voor goed te kijken waar je eventueel kan zitten, dmv de kaarten op de PAFF pagina , maar ook kan je er Google Earth is bij pakken. Je kan dan mooi vergelijken tussen deze 2 en als je het beetje goed doet  dan weet je zeker dat je in het park zit.


Eenmaal daar aangekomen de Linked Dipool van Sota Beams uitgespannen voor 20 & 40 mtr , de Yaesu FT891 eraan gehangen, en Swr controle gedaan. Deze was zoals altijd weer perfect , eigenlijk hebben we hem niet meer nodig die Swr meter. hihihi. Maar voor alle zekerheid.............................


Eenmaal alles getest zijn we gestart met een bakje koffie en een heerlijk sigaretje en daarna zijn we  begonnen met onze activatie. We hadden vrijwel na het opstellen van de antenne gelijk al mensen die vroegen wat gaan jullie doen , en ook van het bedrijf wat naast de plek stond waren er ook medewerkers die een kijkje kwamen nemen, en het erg leuk vonden.We hebben die dag  erg veel plezier  gehad en John PD0PVR/p logde 68 Qso's en Jan PD3JAG logde er 58. Al bij al was het een zeer geslaagde dag.
Hier onder nog onze E-Qsl  kaarten , en inmiddels is alles ge-upload in E-Qsl.

E-Qsl van PD3JAG/p

E-Qsl van PD0PVR/p


 
73'en 44 allemaal van John & Jan , en tot de volgende activatie.

No comments: