Saturday, April 29, 2017

PH2A & PD3JAG from New ref PAFF-0115 Brabantse Wal.

Op 24 April  activeerde Arno en Jan (PH2A & PD3JAG) de nieuwe ref PAFF-0115 Brabantse Wal.
We waren al een poosje van plan activatie te doen in de maand April , maar door de drukte kwam er maar steeds niets van , tot uiteindelijk bekend werd dat er 20 nieuwe PAFF ref's bijkwamen . En er was er 1 bij die voor ons 2 alle bij in de buurt lag , Dus zijn we deze gaan doen.
Arno was rond de klok van 09:00 u lokale tijd hier en hebben na een bakje koffie/thee de spullen ingeladen en zijn naar het plekje gereden waarvandaan de activatie plaats vond.

Eenmaal daar aangekomen de antennes opgesteld , we hadden bij een mastje voor de FD3 en een mastje voor de linked dipool voor 20 en 40 mtr. Maar toen we eenmaal bezig waren met opstellen werden we beetje opgehouden , omdat er klein stukje verder  op ongeval gebeurd was met een motorrijder, er kwamen de nodige ambulances en zelfs de trauma helicopter kwam ter plaatse.Maar toen alles weer vertrokken was zijn we gestart met activeren en hebben we ondanks de toch best wel koude wind 202 verbindingen in het log kunnen zetten samen . Ik zelf logde er 99 op 20 en 40 mtr en de rest was voor Arno. Arno gebruikte de call PH2A  en ik was PD3JAG/p. Ook kregen we die dag nog bezoek van amateurs uit de omgeving en hebben we het erg naar ons zin gehad ..De set die we gebruikte was de Yaesu FT991 van Arno

de FT991  en Arno PH2A in actie

Al bij al was het een geslaagde dag en hebben enorm genoten van de mooie omgeving daar, waar het behoorlijk druk is met wandelaars en hun trouwe 4 voeter. Inmiddels  zijn de E-qsl kaarten al verstuurd en is het log van ons beide al ge-upload in WWFF.

Allemaal bedankt voor de verbindingen  en graag weer tot de volgende activatie.
73'en 44 PH2A en PD3JAG/p.2 comments:

PA1H said...

Mooie locatie, met ruimte voor een antenne :-)
Jammer dat jullie een maandag hebben uitgekozen. Helaas kunnen OM's op qrl jullie dan niet werken.

Jan PD3JAG said...

Hey oke Harry bedankt voor je bericht , lees het nu pas sorry.
Dit door Lars die zei het me in een mail. Maar ik ben erg blij tezien dat er eens feed-back is . Ja idd maandag idd , normaal ben ik ook niet actief op maandag , maar deze keer kwam het een keer uit omdat mede collega dan tijd had. Maar normaal gesproken voor mij alleen in het weekend hoor. Maar wel bedankt voor je reactie.
73'44 Jan PD3JAG
PS zal hem wel keer extra doen in een weekend Harry voor je .