Monday, April 10, 2017

Mijn eerste activatie - PD0PVR/P vanuit PAFF-0015 Oosterscheldepark

Op zaterdagmiddag 8 April ging ik (John PD0PVR) erop uit samen met Jan PD3JAG voor mijn eerste activatie in Flora & Fauna. Ik was al een keer met Jan mee geweest en dit was enorm goed bevallen. Dus we hebben het WWFF-virus ook te pakken zeg maar.

Zo rond de klok van 11:00 uur UTC zijn we gestart met testen met 2 verschillende HyEndFed antennes, maar de SWR was niet echt goed. We hebben toen de Linked Dipool van Sota Beams  weggespannen en zijn begonnen met mijn eerste activatie.


Ik maakte mijn eerste verbinding om 12:55 UTC op 40 meter, en nadat iemand uit de buurt me op het cluster had gezet,  bleven ze me maar aanroepen. En dat was even wennen. Maar ik heb me er doorheen geslagen. Ik maakte de verbindingen en Jan zat naast me te loggen.


de loglijst en de Yaesu FT891
We hadden een 2 banden linked dipool bij ons, maar zijn die middag alleen QRV geweest op 40 meter. Tussendoor hebben we genoten van de mooie omgeving en het heerlijke weer in PAFF-0015 Oosterschelde Park.

Ik maakte die dag 95 contacten en er zat zelfs nog een P2P (Park to Park verbinding) bij met OKFF-0010. Zo rond de klok van 16:15 uur zijn we rustig alles op gaan ruimen zodat alles weer netjes achtergelaten werd en zijn we richting Home Qth gereden, dat ongeveer 10 min vanaf het park ligt.


Ik vond het een geslaagde dag en erg leuk dit zo zelf eens te doen. Jan en ikzelf zijn alweer met de volgende activatie bezig, dus dat zegt meer dan genoeg denk ik.  Hier nog paar foto's :
Hier mijn eQSL kaart en de setup..
Inmiddels zijn alle eQSL kaarten verstuurd en hebben we het log ook naar Lars PH0NO (PAFF coordinator) verzonden. Nu maar hopen dat we snel weer een nieuwe kunnen gaan doen samen.

Bedankt alle mensen die mij gewerkt hebben en geholpen hebben met mijn eerste activatie en graag tot de volgende want die gaat ervast snel komen

73 & 44  Jan PD3JAG en John PD0PVR/P

No comments: