Monday, April 27, 2020

Tonnie PA9CW vanuit PAFF-0178 op 18 April 2020.


Op 18 April heeft Tonnie  Oisterwijkse vennen geactiveerd.
Vanwege een aantal nieuwe parken in het programma was het erg druk vanuit PA. Ik zag op het cluster nog een aantal andere PA-stations vanuit één van de nieuw parken.
Het was vanaf mijn thuis locatie slechts 35 minuten rijden. Dus lekker in de buurt. Eerst even zoeken naar een leuk plekje. Er was zo in de gauwigheid geen picknick tafel vinden. Maar langs het Brand-ven stonden een aantal bankjes. Dus ben ik daar maar gaan zitten. Het was erg rustig. Slechts een handjevol wandelaars die voorbij kwamen. Ze keken wel wat ik daar deed, maar liepen gelukkig wel door zonder vragen te stellen. Omdat er diversen contesten aan de gang waren had ik voor de 30 meter HyEndFed gekozen. Na het opzetten van de antenne ben ik gaan CQ-en op 10124 MHz. Na zo’n 31 QSO’s kwam er niets meer retour. Dus toen maar op 80, 60 en 40 meter nog een aantal stations gewerkt. Dat ging eigenlijk prima, ondanks dat het een 30 meter HyEndFed antenne is. De tuner had er weinig problemen mee. Op verzoek via Email van een ON-station op 3544 geroepen. Maar de OM was er niet. Na 51 QSO’s de zaak opgeruimd en naar huis gegaan .

Het was vandaag een erg frisse dag. De temperatuur kwam niet boven de 16 °C en er viel af en toe een klein beetje regen.


Bedankt weer Tonnie voor het mooie filmpje ,en activatie
73'44 PAFF Team.

No comments: