Wednesday, April 15, 2020

PAFF-0003 door Mark PF9W op 3April 2020

Mark heeft de smaak te pakken en was er weer op uit getrokken  , lees hier zijn verhaal

 Voor PAFF-0003 had ik van tevoren wat verkenning gedaan omdat het een moeilijk gebied is om met de auto te betreden. Ook zocht ik een rustig plekje.
Op deze locatie, eigenlijk wat afgezonderd van het grote gebied van de Peel, komen praktisch geen wandelaars. Hoogstens wat auto's die voorbij rijden. Ik kon een meter of 8 het bos in rijden totdat er een grote boom de weg versperde, maar het was genoeg om te kunnen activeren. Ik was rond half 7 's avonds ter plekke en wilde tot het donker blijven. Ik had de Kenwood TS50 met auto-tuner weer bij en het mastje met een zelfbouw endfed van 13m lengte. Ik wilde vanuit 20 meter naar 40 en dan door naar 80, maar het liep anders dan gepland. 
Ten eerste had ik veel storing van de inverter die 220V genereerde voor de laptop. Die heb ik na wat proberen maar uitgezet en ben met op papier gaan loggen. Op 20m heb ik amper iemand kunnen werken. Toen door op 40 maar daar was het zo druk, dat ik geen gaatje kon vinden en dus ook niet gehoord werd. Toen door op 80m, maar het uitgangsvermogen was nihil op alle banden merkte ik. De auto-tuner bleek defect te zijn en kon dus niet aanpassen waardoor het vermogen drastisch werd beperkt.

Mark PF9W met zijn Set-up in PAFF-0003


Gelukkig woont mijn vader PA3GLQ in de buurt, en die had nog wel een handtuner over. Een kwartier later was hij gearriveerd en kon ik weer 100W maken. Ik heb voornamelijk op 80m verbindingen gemaakt, maar er was veel QRM op de band, ook bij tegenstations wat het lastig maakte.
Na een 20 tal verbindingen werd het erg donker en ik moest nog afbreken, en het liep tegen de 5 graden aan dus ik begon het ook wat koud te krijgen, en ben ik QRT gegaan. 

Bedankt Mark  
73'44 PAFF-Team

No comments: