Friday, April 3, 2020

PF9W Mark vanuit PAFF-0139 op 27&28 Maart 2020

Op Vrijdag 27 Maart en Zaterdag 28 Maart ging Mark PF9W erop uit. Mark vertelt:

Vrijdagmorgen kwam het in me op om weer eens vanuit PAFF-0139 actief te zijn; het was immers alweer anderhalf jaar geleden dat ik het voor het laatst geactiveerd had. Het weer was prima te noemen. Omdat het een thuiswedstrijd is, snel spullen verzameld en de compacte HF set opgehaald bij PH4RTM, de lokale radioclub, om niet de halve shack af te hoeven breken.

Ik had nog een autoaccu staan, en hiermee was ook de stroomvoorziening geregeld.Eenmaal op mijn vaste plekje aan de beek en ook aan de rand van het Leudal, waar het lekker rustig is, de antenne proberen op te hangen aan een naastgelegen boom, maar die bleek zo rot te zijn dat alle takken afbraken waar ik de end fed aan probeerde op te hangen. Het resultaat was een antennehoogte van ruim anderhalve meter.
Ondanks dit toch op 20 en 40 meter actief kunnen zijn in phone, en een 40 tal stations kunnen loggen. Helaas werd de accuspanning op een gegeven moment zo laag dat op 100W de audio vreemd werd en ook soms de set uitviel, waardoor ik halverwege op 50W ben overgeschakeld. Rond zes uur was ik QRT.
Zaterdag speelde de WPX contest zich af, maar wilde toch een poging wagen op FT8. Dit keer toch maar het mastje meegenomen en ook de omvormer voor de laptop. Op 20m heb ik maar een stuk of 10 stations gelogd, op 40m wilde hij niet decoderen. Dit heb ik niet opgelost gekregen. Op 17m laat de end fed zich niet tunen en 15m was niet open. Uiteindelijk maar QRT gegaan en teleurgesteld naar huis, met te weinig QSO's in het log voor mijn gevoel.
Zaterdag door de contest besloten alleen digi te doen, maar helaas weinig aanbod. Wel het mastje meegenomen dit keer.


Toch is de interesse om te activeren weer aangewakkerd, en zal binnenkort weer actief zijn vanuit deze of een andere PAFF referentie.

Gebruikte zaken: Startaccu, Kenwood TS50 met AT50, homebrew end fed en mastje 5m op zaterdag. 


Bedankt Mark voor je foto's  en graag tot de volgende 


73 & 44 PAFF-Team.

No comments: