Wednesday, May 3, 2017

PA2CVD & PD0RWL vanuit PAFF-0115 De Brabantse Wal.

Op vrijdag 28-04-2017 vertrokken Cor PA2CVD & Toon PD0RWL omstreeks 06:00 uur UTC vanuit hun Home QTH  naar de Brabantse Wal.
Daar aangekomen had Toon (PD0RWL) eerst via een spec app uitgezocht hoe ze het beste hun dipool antenne op konden stellen.


Nadat ze de mobiele mast van 10 mtr hadden opgezet en de coax op de set hadden aangesloten  hoorde ze al diverse stations op de verschillende banden.
Maar voor ze begonnen werd er eerst een lekker bakkie koffie genuttigd en een heerlijke gevulde koek , en zijn ze daarna van start gegaan.Om 07:43 uur UTC had Cor PA2CVD/p zijn eerste verbinding op 80 Mtr gelogd.
Om 13:30 uur UTC logde Toon PD0RWL/p zijn laatste verbinding op de 2 Mtr band.
Nadat ze van 80 mtr waren overgegaan naar de 40 Mtr kregen ze van enkele stations te horen dat hun audio niet goed was , en besloten toen van radio set te veranderen. En na de verandering bleek alles weer in orde te zijn.
Gewerkt werd er met een Kenwood 440S en tuner was de MFJ -945e en als antenne  de FD4 en op de top van de mast nog een 2Mtr vertical.
Toon PDE0RWL/p maakte 93 verbindingen op HF  en op 2Mtr  maakte Toon 2 verb en werkte ook nog 2 P2P stations. Verste verb was met USA.

Cor PA2CVD/p maakte 100 verbindingen  en ook 2 P2P qso's en bij Cor  was beste DX  met USA en Canada.


Dus  was het een leuke dag . Ook kregen ze nog een bezoekje van PA7RA die vlak in de buurt woont  en wat foto's heeft gemaakt van hun activatie.

Nadat ze alles weer opgeruimd hadden zijn ze rond de klok van 14:30 uur UTC terug naar hun home QTH gegaan.
Het natuurpark De BrabantseWal leent zich voor vele activiteitenb , naast PAFF ook voor wandelen , fietsen en is er ook nog een speciaal klimbos voor jong en oud.


Bedankt weer Cor & Toon voor jullie activatie  en graag weer tot de volgende.

2 comments:

Anonymous said...

Mooi verslagje maatje !

Jan PD3JAG said...

Oke tnx Danny.