Wednesday, May 3, 2017

Dinkelland door PA9M/P en Aamsveen door PC2D en PA9M/P

Gezien het mooie weer in het weekend van 29 en 30 april 2017 gekeken op de website PAFF. Als activator nog niet zo actief en tot mijn verbazing waren er nieuwe PAFF’s bijgekomen. Voor bovenstaande twee PAFF (0099 en 0105) geldt dat ze bijna in de achtertuin liggen. 

Auto gepakt en op zaterdag de 29 naar PAFF 099 gereden daar waar het omleidingskanaal uit de rivier de Dinkel ontspringt.  PAFF 099 Dinkelland.  
Was nog maar net bezig of een BOA stond al naast mij. Wat ik daar deed maakte hem nieuwsgierig. Na een geanimeerd gesprek de activatie voortgezet.  Door op de voorkeursfrequentie van de FF uit te komen was er binnen een mum van tijd veel stations die in het log kwamen.  Als setup de TS590 en een endfed antenne voor 40-30-20 meter. Gezien de statestiek alleen 20-40 gebruikt waar veruit 40 meter de meeste qso’s opleverden.  Met 69 qso’s ging ik tevreden huiswaarts. 

Ik had de smaak te pakken en ‘savonds in onderling QSO met Frank PC2D verteld over de activatie. Met zijn twee├źn erg enthousiast. Meteen het plan opgevat om Het Aamsveen PAFF 105 te activeren.

Zondag Frank opgehaald en naar het Aamsveen gereden.  Lokatie uitgezocht met googlemaps zodat we binnen de grenzen van de aangegeven kaart zaten.
Antennes endefed en zs6bkw opgebouwd. Setup voor mij wederom de TS590 en voor Frank de KX2. Aangezien Frank de CW mode een warm hart toedraagt ging hij in CW op 40 meter en ik op 20 meter in SSB. Dit wisselden we per half uur om. Onderling geen qrm. 

Toen we stopten had Frank 75 cw qso’s gemaakt en ondergetekende 62 ssb qso’s.  Het was zondag mooi weer dus veel reclame voor de hobby.

73 tot de volgende PAFF activatie.

Marcel, PA9M

No comments: