Saturday, April 29, 2017

Nieuwe activator awards

Al een aantal jaar hebben we binnen PAFF awards voor activators - de Active en HyperActive awards. De eerste kun je aanvragen als je 10 verschillende parken hebt geactiveerd en de tweede als je er 25 hebt geactiveerd (in beide gevallen met minimaal 44 QSOs).

We zijn aan de slag gegaan om deze uit te breiden omdat de huidige awards drie belangrijke beperkingen hebben:   • Er zijn activators die vooral in hun eigen regio actief zijn. Dan kan het lang duren voordat je beloond wordt voor je activiteiten. 
  • Er zijn ook activators die juist heel veel activeren en dan na 25 verschillende parken geen nieuwe awards meer tegemoet kunnen zien. 
  • Het is nu ook zo dat het teruggaan naar een bekende plek geen nieuwe credits oplevert. Iedere referentie telt maar één keer. Toch zijn er voldoende chasers die graag nog een kans zouden krijgen om ook de al geactiveerde referenties binnen te halen, 

We introduceren daarom nu nieuwe *jaarlijkse* activator awards. Deze awards beginnen op 1 januari en eindigen op 31 december van hetzelfde jaar. Hierbij krijg je punten voor iedere referentie die je met minimaal 44 QSOs hebt geactiveerd. Het eerste level is brons en dat bereik je al met 4 verschillende referenties. Daaropvolgend zijn zilver (11) en goud (22) voor de echte actieve en rondreizende activators.

Bij deze award begin je elk jaar weer met een schone lei. Dit betekent dat ieder jaar elke referentie weer een "nieuwe" is en je ieder jaar weer kunt gaan voor het award dat bij je past. De oude "all-time" Active en HyperActive awards blijven hierbij bestaan.


De awards zijn net als alle andere PAFF en WWFF awards aan te vragen via WWFF LogSearch (http://wwff.co/logsearch/). Zorg dat je een account hebt als je een award wilt aanvragen. Hier staat informatie hoe je dat moet doen: PAFF community informatie


Als je ingelogd bent kies je voor "National Awards" en selecteer je "2017" in plaats van "All-Time". Dan scroll je naar beneden naar PAFF en kun je zien of je in aanmerking komt voor één van de activator awards (in de rechterkolom).


Zo ziet het scherm er eerst uit - selecteer 2017 en National Awards

Nu kun je in de lijst naar beneden scrollen en PAFF bekijken

Een preview van de awards:
1 comment:

Jan PD3JAG said...

Badankt voor de duidelijke uitleg Lars, 73'en 44 Jan PD3JAG.