Wednesday, July 5, 2023

PD0RWL/P, PAFF-0160, Solleveld & Kapittelduinen, 5 juli 2023

Ik ben vroeg vertrokken en goed aangekomen ondanks het stormweer (storm Poly). Ik heb toen eerst een goed plekje uitgekozen om geen boom o.i.d op de auto te krijgen ...Veiligheid eerst! Ik kon goed beschut staan, enigzins uit de wind. De wind werd wel sterker vooral tijdens de fikse buien, maar droog in de auto kon de activiteit doorgang vinden. De parkeerplaats langs de Duinweg is een prima plek ! Het tevens een goede locatie om tegelijkertijd 4 WCA nummers (PA-03011, PA-03012,PA-03013,PA-02089) te activeren.

Tegen 10:00 uur kwam de politie op de koffie ... Alles was zoals gewoonlijk in orde. In 7 jaar en in 5 landen met dik 570 activaties valt het wel mee dat ik zo'n kleine 15 bezoeken van ordehandhavers heb gehad. Altijd zonder problemen want ik heb altijd een A-4tje bij de hand met legitimatie etc. Je bent dan even 3 tot 10 minuten QRX en daarna kan je weer aan de slag met QSO's maken. 

Het eerste QSO maakte ik op 40 meter met Sint Petersburg, Rusland. Dat was een leuke afstand. 20 meter was minder vandaag en op 10 meter kreeg ik geen respons op mijn CQ, alleen ON4CB kon ik uit de ruis halen.
Ik heb wel nog 3 P2P stations gewerkt, altijd weer bijzonder !

Gewerkt werd met de Icom 706MK2G, de FD4 en de mast op de trekhaak van de auto.

Ik had vanuit dit park ook een vuurtoren kunnen activeren maar die plek was meer open en gelet op het weer vond ik dat teveel risico.

De terug reis verliep vlotjes.

73/44, Toon, PD0RWL

Locatie PAFF-0160
Opstelling in PAFF-0160


No comments: