Thursday, March 16, 2023

PD0RZH/P, PAFF-0073, Ameland, 11 maart 2023

Mijn derde activering. Deze keer 1 kilometer lopend om terecht te komen in het bosgebied van Ameland. PAFF-0073. Een straf windje waait over het eiland als ik in het bos aan een meertje een redelijk beschut plekje vind.

Met behulp van Google Maps en Easy QTH locator (iPhone app) stelde ik vast dat ik in het aangewezen gebied terecht was gekomen. Nadat ik de antenne had opgesteld en de set in orde had gebracht, had ik een frequentie gevonden. Ian, G7HFS/M was zo vriendelijk om 7.144 aan mij af te staan. Na een aantal keren roepen kwam Kurt, ON4CB voor mij retour. Daarna bleef het angstwekkend stil. Terwijl ik een argeloze voorbijganger uitleg gaf wat ik aan het doen ben, verander ik van frequentie en kom terecht op 14.244. Daar netjes gevraagd of de frequentie in gebruik was. Ik ontving daar geen reactie op. Na een aantal keren roepen kwam een station 9 ++ binnen om mij te vertellen (zeg maar gerust op te dragen) te stoppen met uitzenden omdat hij al 9 uur uur op of rond die frequentie bezig was. Gevraagd naar zijn callsign werd mij alleen opgedragen stoppen met zenden. Tot zover de gentleman in amateur land. Omdat er in de tussentijd toch niemand retour was gekomen en ik ook nog iets beters te doen had, heb ik de boel weer opgebroken en ben ik naar huis gegaan. Ik heb lekker in de natuur gezeten.

Lessons learned. Doe geen activatie in een contest weekend…….

73 & 44 Rob PD0RZH

Locatie PAFF-0073

Uitzicht over het meertjeNo comments: