Tuesday, February 15, 2022

PA9CW/p, PAFF-hattrick: -0011/-0070/-0102, Drents-Friese Wold/Vecht en Beneden Regge/Holtinger Veld, 14 februari 2022

Afgelopen maandag heb ik drie parken geactiveerd. Te weten PAFF-0011, PAFF-0070 en PAFF-0102. Op de terugweg van PAFF-0013 naar huis heb ik deze geactiveerd. Het eerste park ging uit de kunst. Ik had een aardige pile-up. In een halfuurtje had ik voldoende QOS’s in het log. Ondertussen was het beginnen te regenen. Dus snel de paraplu erbij gehaald. Zo snel als de stations kwamen, waren ze ook weer verdwenen. Dus na nog een minuut of vijf cq-en en ik geen respons kreeg, heb ik de zaak afgebroken.

Het tweede park was ook weer een prima locatie. Gelukkig geen regen en zelfs een waterig zonnetje. Ook weer een snelle activatie. Want in ca. 40 minuten had ik hier weer voldoende QSO’s in het log. Of de condities waren goed of iedereen zat in de shack, ik weet het niet. Maar het ging prima. Toen er geen response meer was heb ik de zaak afgebroken.

De planning was eigenlijk om maar 2 parken te activeren. Maar omdat ik toch nog tijd over had, en het weer ook meezat, heb ik toch nog een derde park geactiveerd. Deze plek in het park, lag mooi langs het spoor. Wel wat storing als de trein langskwam, maar toch wel een bijzondere locatie. Mooi in de zon, maar ik kreeg wel erg koude handen door de harde en frisse wind. Wat zullen de reizigers in de trein gedacht hebben, wat ik daar aan het doen was. Ik heb hier in een uurtje bijna 50 QSO’s gemaakt. Een klein uitstapje naar 60 meter, wat een handjevol QSO’s opleverde.

Vandaag nog een paar SOTA en FF stations, alsmede KD1CT en NT2A in het log. Bekende setup : KX3 - QRP - CW - EFHW 40/30/20 meter antenne.

Kortom een zeer geslaagde Flora en Fauna dag met deze drie activaties. Alle drie de locaties hadden een comfortabele picknick tafel. Wat altijd erg handig is.PAFF-0011                                                    PAFF-0070                                              PAFF-010273/44, Tonnie, PA9CW


No comments: