Saturday, September 11, 2021

PD0RWL/P, PAFF-0084, Wallen Retranchement, en PAFF-0177, Grote Putting, 11 september 2021

De aanleiding van deze activatie was om in het kader van de Monumentendagen de Gevechtslinie, en tevens een aantal molens extra aandacht te geven.
PAFF-0084 heeft in dit natuurgebied het Retranchement Fort evenals Fort Nassau, en net buiten het natuurgebied Fort Berchem. Daarnaast heeft het ook nog 2 molens. Kortom, een mooie locatie om het Nederlandse Monumenten erfgoed aandacht te geven.
Ik ben op de eerste locatie in PAFF-0084 kort actief geweest toen het begon te regenen. Ik ben naar een tweede plek gegaan om PAFF-0084 tegelijk met de twee molens te activeren. Het was dus wel 2x opbouw en 2x demonteren, maar dit verliep goed, en de locaties lagen dicht bij elkaar. Deze locatie is meer door mij gebruikt. Het bankje is nu weg, maar met een auto kan je er goed staan en de FD 4 antenne kan je er goed afspannen. De set was de Icom 706mk2g.

De condities waren niet zo goed vandaag, en het was werken om de rapporten goed in het log te krijgen. Vanwege het regenachtige weer waren er weinig wandelaars en bijna geen fietsers. 

Ik wilde hierna in deze omgeving blijven om andere molens te activeren maar de regen bleef aanhouden, en de vooruitzichten gaven niet een directe verbetering aan. Daarom besloot ik om naar PAFF-0177 te gaan met molens in de directe omgeving. Zodoende kon ik vanuit één plaats al mijn activaties realiseren.
Het was wel een uur rijden maar in de auto blijf je wel droog ...

Locatie PAFF-0084
           In de Grote Putting heb ik niet zoveel QSO's kunnen maken. Zoals al in het vorige park geconstateerd waren de condities niet goed vandaag. Zwakke signalen deze namiddag in PAFF-0177, soms DX maar ook met minder rapport we gewoon zijn van KD1CT. Ik maakte nog een leuk QSO op 2 meter met PB6BB in PAFF-0113.
Het bleek overigens dat ik op deze plek drie molens kon activeren.
Ook hier vanwege de regen weinig fietsers en wandelaars. De runderen stonden met hun achterste naar de regen, en dat zegt genoeg ...: blijvend regen !
Toen het aanbod steeds minder werd vond ik het welletjes. Ik ben via Antwerpen huiswaarts terug gegaan omdat dat in principe een kortere route is maar wel een gokje gelet op de files. Gelukkig ging het goed op de ring van Antwerpen.

Locatie PAFF-0177
                   
Samengevat, het was een verre reis op deze Monumenten dag 2021, maar ik vond het leuk hier als zendamateur een bijdrage aan te leveren.

73/44, Toon, PD0RWL

No comments: