Sunday, September 4, 2022

PA44WFF/P, PAFF-0140, Zoommeer, 4 september 2022

Vandaag heb ik PAFF-0140 geactiveerd. Deze stond al een tijdje op mijn lijst om “af te vinken”. Ik ben niet met de fiets, maar toch maar met de auto gegaan omdat de kans bestond dat ik niet direct een goede plek zou vinden. De eerste plek was superdicht bij het water en een hoop hoog riet. Vanwege de tekenbeten die ik in het verleden al vaker heb gehad, wilde ik niet door het hoge riet heen en weer lopen. Dus toen naar de tweede locatie gegaan, waar het prima toeven was. Dit is eigenlijk een prima plek. Net tegenover de parkeerplek van “Strand Bergsediepsluis”, waar het superdruk was, maar waar je de auto wel goed kan parkeren.

Ik vond een klein boompje, precies hoog genoeg voor de mast. Voor de rest prima ruimte voor de 2 x 27 meter SOTABEAMS. Deze keer had ik ook een camping-stoel meegenomen. Rond half één ben ik begonnen op 60 meter, maar er was weinig aanbod. Daarna ben ik naar 40 meter gegaan, waar beduidend meer aanbod was. Op 30 meter heb ik ook nog een handjevol stations gewerkt. De laatste QSO’s waren op 20 meter. Over het algemeen heb ik vooral de bekende stations gewerkt. Geen DX, maar wel een Flora and Fauna station uit OZ. Nadat er geen chasers meer waren ben ik na 52 QSO’s in minder dan 2 uur gestopt.

Het weer was ook prima, bijna geen wind, wat bewolking en ongeveer 27 ℃. Een prima dagje voor outdoorradio ...

73/44, Tonnie, PA9CW

Locatie PAFF-0140
       


No comments: