Friday, June 24, 2022

PF44F, PAFF-0117, Weerter- en Budelerbergen & Ringselven, 24 juni 2022

Mijn vrouw had een golfwedstrijd op Crossmoor bij Weert en die golfbaan ligt direct naast PAFF-0117. Dus dit leek een leuke combi om samen op pad te gaan. Nadat ik haar had afgezet en nog een boodschap in Budel had gedaan ben ik teruggereden naar de golfbaan en daar doorgereden over de Laurabosweg het gebied in. Na 5 minuten langzaam rijden kwam ik op een open gebied waar ik prima kon staan. Veel ruimte en een dode berk, ideaal om de antenne tegen aan te bevestigen. Het was zeer rustig want ik heb in totaal 4 voorbijgangers gezien.

Ondanks de matige weersvoorspelling heb ik prima weer gehad zonder een drup regen en nog redelijk wat zon, hetgeen goed was voor mijn zonnepaneel. De 10-40m EFHW stond snel en nadat ik mijn IC-7300 had opgesteld en aangesloten ging het eerste CQ om 12.10utc de lucht in op 40m. Het liep lekker met af en toe kleine pile-ups. Na het bekende opdroog effect ben ik naar 20m gegaan en daar kon ik ook vrij snel een dertigtal QSO's loggen. Als enige DX is VE3EXY gelogd. Ik heb ook nog 17 en 15m geprobeerd maar de activiteit was daar erg laag ondanks dat er volgens mij wel condities waren. Terugschakelen naar 20m liet een vreselijk OTHR-achtig signaal horen. Ik hoorde dit signaal laatst thuis ook al en heb het gemeld bij Ruud, PG1R, de IARUMS coordinator voor Nederland. Het vermoeden is dat het signaal van Iraanse herkomst is.

Uiteindelijk eindigde ik na 2 uur met 92 QSO's in het log. Ik heb op tijd afgebroken ivm naderend onweer (dat echter uiteindelijk wegtrok ...).

73/44, Enno, PF5X


Locatie PAFF-0117

Opstelling, antenne bevestigd aan dode berk in het midden

Stoorsignaal op 20m


No comments: