Tuesday, October 19, 2021

PH0NO/P in Oeffelt PAFF-0148

Vorige week zondag (10/10) had ik niets gepland, was het mooi weer, er waren een aantal expedities actief en uit de verslagen van andere activators las ik dat de radio condities goed waren die week.

Bij elkaar genoeg reden om weer een keer actief te zijn /P. Ik zocht een gebied uit binnen een uur rijden waar ik nog niet geweest was en waar ik mijn hexbeam neer zou kunnen zetten. Ik kwam uit op Oeffeltse Meent. Dat gebied was inmiddels al een aantal keer flink geactiveerd en ook nog recent, maar omdat ik mijn zinnen had gezet op de hogere banden wist ik dat er genoeg te "vissen" viel.


Hexbeam klaar voor actie

De plek die eerdere activators al hadden gebruikt was mooi vlak en vrij afgelegen - dus lekker rustig. Ik begon met het chasen van een 3DA expeditie op 12m. Een nieuwe op die band. Toen dat gelukt was, ging ik door naar 15m en met de beam richting NA begon ik met de PAFF activatie.

De band was mooi open naar NA. Na 45 minuten werd het wat rustiger en besloot ik 17m eens te proberen. Daar kwamen ook weer stations uit NA terug en ook wat EU chasers. 17m is nooit heel druk dus na een half uur was het tijd voor 20m. Daar was het vooral EU wat terug kwam maar de signalen waren niet zo sterk. Terug op 17m ontstond er een flinke toeloop vanuit NA uit veel verschillende staten.

Het werd langzaamaan tijd om over inpakken na te denken. Na de S9OK expeditie gelogd te hebben op 20m (new band) besloot ik toch nog even 10m te proberen. Ik had daar wat spots gezien. Tot mijn verrassing was de band open en niet alleen over het "standaard pad" naar PY maar ook naar Midden- en Noord-Amerika. Dat gaf nog een mooi laatste half uurtje.  

Het was tot het einde warm genoeg om buiten te zitten

Door alleen op de hoge banden te blijven was het nooit heel druk (daarvoor heb je 40m of E-skip op 20m nodig) maar al met al stonden er toch 155 contacten in mijn log. Meer dan de helft waren stations buiten EU en naast 29 DXCC zaten er 28 verschillende Amerikaanse staten bij. Het was ook gelukt om de twee actieve expedities te werken en ik zat de hele tijd in de zon - aan alle verwachtingen voldaan.


Het log visueel: oranje 20m, rood 17m, blauw 15 en groen 10m


1 comment:

PA9CW, Tonnie said...

Lars,

Mooi verhaal en zeker een geslaagde activatie. Trouwens een hele mooi foto, met die zonsondergang.

73/44 - Tonnie - PA9CW