Saturday, October 2, 2021

PA9CW/P, PAFF-0033, Nunspeet, PAFF-0191, Veluwerandmeren, PAFF-0066, Leuvenumse Bos en PAFF-0192, Veluwe, 25-27 september 2021

Het weekend van 25/26 spetember heb ik vier parken geactiveerd. Te weten PAFF-0033, PAFF-0066, PAFF-0191 en PAFF-0192.
Ik ben vanuit Oosterhout op de fiets naar de camping de Tol in Nunspeet gegaan. Dat was ca. 125 km fietsen. Op zaterdag heb ik als eerste PAFF-0033 geactiveerd. Ik was daar eind van de dag. Dus ik was benieuwd hoe het liep kwa aanbod. Zeker gezien mijn QRP station. Het ging in het begin niet echt bijster vlot. Maar rond halfzeven was er opeens een opleving en kwam ik vrij snel aan de benodigde verbindingen.
Zondagochtend ben ik naar de vogelkijkhut Rietland Elburg gegaan. Dat is, volgens mij, een van de weinige plekken om een geldige activatie te doen. De rest van PAFF-0191 ligt volgens mij alleen maar in het water. Dus deze vogelkijkhut is een ideale plek, en bovendien een hele mooie rustige plek. Je kan er mooi droog staan, mocht het regenen. Af en toe even wat bezoek gehad van vogelspotters. Die gelukkig geen vragen stelden. Want dat verstoort natuurlijk het vogel-spotten. Hier ging het kwa QSO rate iets beter.
Na deze activatie naar de camping gefietst om wat te eten en de accu’s op te laden. Daarna na PAFF-0066 gegaan. Het was ondertussen al wat later. Hier heb ik in het bos mijn station opgezet. In het begin weinig aanbod, maar na een opleving kreeg ik weer wat meer aanbod. Op het RBN was goed te zien dat mijn signalen af en toe flinke uitschietsers hadden. Soms wel 5 a 10 dB meer of minder. Nadat ik de benodigde verbindingen had gemaakt, ben ik weer naar de camping gefietst.
Na het eten heb ik ’s avonds vanaf de camping PAFF-0192 geactiveerd, en heb tot een uurtje of negen ’s avonds geroepen. Na ongeveer 20 QSO’s heb ik de zaak opgeruimd. Het was wel een aparte ervaring dat er toch nog chasers zijn, zo laat. De volgende ochtend vanaf acht uur, heb ik de resterende verbindingen gemaakt. Dat ging redelijk snel. Dus ook dit park succesvol geactiveerd. Daarna om tien uur op de fiets terug naar Oosterhout. Helaas wind tegen en de laatste twee uur flinke regen. Maar een geslaagd weekend. En wederom een “groene" activatie.

73/44, Tonnie, PA9CW

Locatie PAFF-0033
Locatie PAFF-0191

 

Locatie PAFF-0192
Locatie PAFF-0066


En de video:No comments: