Thursday, April 29, 2021

PF44F, PAFF-0068, Verdronken Land van Saeftinghe, 29 april 2021

Als tweede activiteit tijdens mijn verblijf in Zeeland wilde ik de Hertogin Hedwigepolder in de lucht brengen (PAFF-0089). We wilden sowieso even rondkijken in het Verdronken Land van Saeftinghe dat er naast ligt. De Hedwigepolder is iets minder vaak geactiveerd in het verleden dus dat leek aantrekkelijker. Echter ter plaatste aangekomen bleek dat het gehele gebied is afgesloten omdat men met de ontpoldering is begonnen samen met de Belgische Prosper polder. Hier is in het verleden veel om te doen geweest ... Zie deze link.

We zijn dus weer teruggereden naar Saeftinghe om daar op de 'P' bij Emmadorp op de dijk toch maar PAFF-0068 te activeren. Vanwege alle toeristische omwegen kwam ik pas om 14:40utc in de lucht. Het weer begon gelukkig wat op te klaren en de zon brak door ('s ochtend was het bar en boos).

De locatie was zonder meer gunstig, afstraling over natte, zilte grond helpt. Het liep na een self-spot lekker op 20m. De nodige stations uit de USA (incl. KD1CT uiteraard) vonden hun weg naar het log. Ook nog een W6 station, dus de condities waren beter dan 3 dagen geleden. Toen de spoeling dun werd ben ik afgezakt naar 30m en op het laatst nog even naar 40m. Overal goede signalen. Ik ben slechts 50 min. actief geweest, maar heb desalniettemin 83 CW QSO's kunnen maken (IC-7300 met ~70W, trap vertical). Prima resultaat al zeg ik het zelf ...

Al met al een leuke afsluiting van mijn vakantie in Zeeland, een hele mooie province met prachtige wijdse vergezichten en mooie natuurgebieden.

 73/44, Enno, PF5X

 

 

 

'P' plek op de dijk bij Emmadorp
No comments: