Thursday, April 1, 2021

PD0RWL/P, PAFF-0158, Boezems Kinderdijk, 1 april 2021

Wat een mooi landschap is dit ! Niet voor niets dat dit een Unesco Erfgoed is en een Natura2000 gebied.
Al vroeg vertrokken, maar, helaas, er was 10 km file, wat 1 uur vertraging gaf, maar ik ben met pensioen dus heb ik tijd genoeg en het komt altijd best goed.
Zoals eerder vermeld, had ik vooraf de afspraak gemaakt en toestemming gekregen om bij een Bio kaasboerderij op een dam in het natuurgebied te staan. Dus ben ik daar gaan staan. Ik moest wel, indien de koeien over de dam naar de wei zouden gaan, eventjes verkassen ....
De verantwoordelijke van de kaasboerderij kwam nog even een kort praatje maken, met de vraag hoe het met de verbindingen ging?  Nou, prima dus op deze plaats en met dank voor de gastvrijheid !
Tevens de vraag gesteld of er een P marker gezet mag worden. Hoeveel zendamateurs komen er per jaar? Zullen er 2 a 6 per jaar zijn ... En dat is geen probleem als het zonder tent oid. gaat. Als je vooraf toestemming vraagt komt het goed (contactgegevens zie: www.biokaaskinderdijk.nl).

Op 40 meter begonnen. Het DX Cluster liet zien dat de condities op 40 en 20 meter 'fair' waren! Maar 40 meter liep goed met de QSO’s, met dank aan de spotters. Later heb ik ook 20 meter geprobeerd maar dit was minder, één DX Aziatisch Rusland en verder veel ruis, aurora ? In de middag ben ik gestopt met QSO's maken. 131 QSO in het log, met mooi weer: prima dus! Gewerkt werd met de ICOM 706MK2G, FD4 in de mast op trekhaak van de auto.

Toerisme: er waren veel wandelaars die naar de molens gingen, en later in de ochtend ook fietsers. Bij de Bio kaasboerderij was er volop drukte; koeien melken en de koeien weer naar de wei. Nadien komen de klanten aan om de kaas te kopen, per fiets, te voet en met de auto. Soms zelfs met een vrachtauto, de groothandel dus, die kazen komen halen. Ondanks alle reuring een prima plekje, nauwelijks hinder (de enige hinder is van de ventilatoren voor de koeling, maar dat was niet te horen in auto). Ook moeders met kinderen komen naar de schapen en lammeren kijken.

Na de activiteit ook verschillende soorten kazen gekocht om thuis met kinderen en klein kinderen te proeven, en de ervaringen van deze dag uit dit gebied te vertellen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, prachtige natuur en molens als Unesco erfgoed en een plekje waar je heerlijke kaas kan kopen. Die PD0RWL heeft het goed getroffen, en ik ga zeker nog eens terug om het museum een bezoek te brengen en te wandelen, mogelijk in combinatie met nog een activiteit.

Al met al, een dag die je kan inlijsten!

Tot een volgende activatie,

73

Toon Naenen, PD0RWL

              Toon, dank voor het verslag en we zijn het met je eens, adembenemende plaatjes ... 73/44. PAFF team


No comments: