Saturday, January 2, 2021

PF5X/P, PAFF-0149, Boschhuizerbergen, 2 januari 2021

Om de spits af te bijten in 2021, besloot ik om het laatste gebied bij mij in de buurt te activeren: de Boschhuizerbergen bij Venray. Slechts 20 minuutjes rijden. Dit gebied is al een aantal keren geactiveerd in het recente verleden maar heeft nog niet zo veel aandacht met CW gehad. Ik was er een week eerder al even geweest om een geschikte plek te vinden, anders dan de bekende [P] die ook op de kaart is aangegeven. Dat viel niet mee. Er is geen open terrein in het gebied dat je met de auto kunt bereiken. Uiteindelijk vond ik een soort parkeerplaatsje langs een onverhard karrespoor aan de zuid-kant van het gebied dan net binnen de grenzen ligt en waar het wat minder druk is met Corona wandelaars (en die zijn er veel in deze omgeving !).
Het weer was slechter dan voorspeld. Geen zon, koud en druilerig. Aangezien de plek aan de bosrand is, moest de antenne met al zijn radials tussen de bomen worden opgebouwd. Feest !! Enige voordeel, je hebt heel veel tuipunten om eea. af te spannen :-) Na een half uurtje stoeien stond de 3 bands vertical mooi tegen een dode berk opgesteld.

Om 11:38utc stond de eerste verbinding, op 30m, in de log. Het liep niet zo lekker deze keer. Misschien was mijn signaal iets minder sterk dan anders tgv de opstelling van de antenne tussen de bomen. KD1CT riep me al snel aan, ook iets minder sterk dan normaal. De condities waren wellicht ook niet zo goed. Op 20m weinig DX aan de haak kunnen slaan. Ik zag dat K4NYM vanuit een KFF ook gespot werd, maar hij was te zwak om te werken. Op 17m waren weinig signalen op de spectrum scope van de IC-7300 te zien en ik heb er slecht 1 station gewerkt. Na iets meer dan 2 uur en heel veel CQ roepen had ik nog 10% capaciteit in mijn power station en vond ik het welletjes met 78 QSO's in de log.

Antenne tegen dode berk (als je goed kijkt)
Locatie
 No comments: