Thursday, December 31, 2020

PA44FF vanuit Schokland (PAFF-0077)

Net voor het einde van het jaar zag ik nog een keer een kans om erop uit te gaan /P. Deze keer met een speciale call op zak: PA44FF.

De voorspellingen voor het weer en de propagatie waren niet al te best dus het werd een activatie vanuit de auto en om nog een beetje kans te hebben op wat DX verbindingen ging de hexbeam mee.

Hexbeam tussen de buien

Tegen 15u was ik bij Schokland. De eerste [P] waar ik langsreed was redelijk vol dus daar heb ik het maar niet gewaagd om een station op te bouwen. Een hexbeam naast de auto is toch wat indrukwekkend voor de gemiddelde nietsvermoedende burger. De tweede [P] had meer ruimte en terwijl ik de hexbeam aan het uitvouwen was kwam een plekje in de hoek vrij. Dat werd mijn verblijfplaats de volgende 5 uur.

Met de hexbeam naar NA gericht lukt het om 24 QSOs te maken met W en VE op 17m en 20m. Toen die banden stiller werden en er een pauze zat tussen de buien heb ik de hexbeam ingepakt en mijn EFHW voor 40m opgezet (sloping vanaf mijn 18m Spiderbeam mast).

Helaas bleek 40m in een hele slechte staat te verkeren. Geen idee wat de bron was, maar ik had constant s9+10dB storing. Dat betekende dat er maar weinig stations te horen waren. Een enorme tegenvaller want 40m is in WWFF de "volume-band" - je werkt er normaliter de meeste stations. Met veel moeite wist ik 26 stations uit de herrie te vissen. De grote verrassing was W7AW die via het lange pad boven de herrie uit wist te komen. Een hele prestatie! 

Inverted V bij maanlicht

Om toch nog wat meer short skip contacten te kunnen maken besloot ik om - in het donker - de EFHW te verwisselen voor mijn multiband inverted V. Dat was een goede keuze want 80m was beter te doen (met s8 noise). Dat leverde nog bijna 60 extra QSOs op.

In totaal wist ik 160 QSOs te loggen met stations in 29 DXCC op 17, 20, 40, 60 en 80m. Dat is nog best een mooi aantal gezien de condities en het feit dat de teller in dit park al op 1175 stond (gelogde QSOs).


Alle lezers: beste wensen voor 2021 en hopelijk zien we jullie logs komend jaar (weer) langskomen!

1 comment:

PA9CW, Tonnie said...

Mooie foto, met die zon op de achtergrond !