Sunday, January 31, 2021

PD0RWL/P, PAFF-0108, Rijntakken (incl. WCA/COTA PA-00163, Kasteel Ophemert en PA-00178, Kastel Waardenburg), 29 januari 2021

Deze dag heb ik zoals gewoonlijk met de Icom 706MK2G gewerkt en de FD4 in mast op de trekhaak. Voorts gebruikte ik de Comet 2 meter antenne, echter alleen op de tweede locatie.

PAFF-0108 is een groot gebied en ik heb op 2 plekken gestaan ivm met de gecombineerde WCA activiteit. Waar ik stond was het behoorlijk ruig en er was een gedenksteen ter nagedachtenis aan de 2de Wereld Oorlog. Volop scheepvaart, soms ook te horen ... Apart geluid die scheepsmotoren.

De condities waren prima deze dag, gewerkt op 40 en 20 meter, met leuke DX naar USA en Canada (als P2P). Er waren best wat P2P te werken deze dag, zelfs ook kasteel naar kasteel !

Met dank aan de spotters was het aanbod zo groot als jaren terug, en het was van lange duur. Dat is ook aan het log te zien met meer dan 300 QSO's op één dag. Dat maak ik niet snel mee tegenwoordig.
Nederlandse en de Belgische stations waren rond de middag even een 1/2 uurtje met dikke rapporten te werken, dus ben ik terug gegaan van 20 naar 5 Watt ... Ferdinand in Duitsland aan Zwitserse grens en Henk uit Frankrijk kwamen mij vragen paar kHz hoger op te gaan, niet omdat ik een lecht/breed signaal had, maar omdat ik toch wel dicht tegen de Nederlandse ronde aan zat. Kortom, even 2 kHz omhoog gegaan. Iedereen moet toch kunnen werken op de 40 meter als condities erg goed zijn ...

Wandelaars waren er veel in dit natuurgebied en op de dijk, maar wel wat minder fietsers. Een naburige restauranthouder kwam tijdens de laatste activiteit kijken wat ik aan het doen was net toen ik aan het opruimen was. Hij had thuis op de radio geluisterd maar kon mij niet vinden. Ik heb de man uitgelegd dat ik niet in AM werk op middengolf, maar op de zendamateur banden in SSB.

Tijdens de terugreis heb ik nog wat kasteel foto’s gemaakt. Ik was tegen 5 uur 's middags weer terug thuis, bij mijn eigen "kasteel vrouwe" Corrie, hi ...

Eerste locatie
                   

Kasteel Ophemert, PA-00163
Tweede locatie
                  


Kasteel Waardenburg, PA-00178

Toon, bedankt voor je verslag ! 73/44, PAFF team


No comments: