Thursday, November 26, 2020

Toon's Tour-de-Force: PD0RWL/P 5-in-1 op 23 November 2020

Toon's november tour kent een (voorlopig ?) hoogtepunt op 23 november, toen hij maar liefst 5 gebieden heeft geactiveerd ... Hij vertrok vroeg en heeft er dus een lange, maar succesvolle dag van gemaakt. Toon werkte met zijn gebruikelijke spullen: de Icom 706MK2G, FD4 antenne aan de mast op de auto trekhaak. Daar gaan we:

PAFF-0050, Duinen bij Bergen

De parkeerplaats is weliswaar privé, maar dat was geen probleem, plaats voor meer dan 2 auto’s.
Condities de gehele dag wat minder dan ik gewend ben. 40 meter liep goed tot heel goed, maar wel veel QSB. Op 20 meter was er weinig aanbod helaas. Toch heb ik nog 67 QSO's kunnen maken.PAFF-0062, Schoorlse Duinen

Na 20 minuten rijden vanaf PAFF-0050 kwam ik bij PAFF-0062 aan.
Hier kon ik een groter aantal qso in het log schrijven, blijkbaar was men wakker nu, hi. Ik stond op een parkeerplaats die in winter gratis is.
Verder was het hier rustig, op paar ruiters te paard na en een vijftal personen die afval aan het prikken waren. Na 111 QSO's gelogd te hebben, weer snel door naar het volgende park.
PAFF-0164, Abtskolk & De Putten 

Ik vond een geschikte plek als P op de kaart. Er is plaats voor één auto en het verkeer ondervindt er geen hinder van.
Eén voorbijganger, ene Bert, kwam vragen wat ik aan het doen was. Ik heb hem enige uitleg gegeven. Via zijn paardenhobby bleek hij weer iemand uit mijn dorp te kennen. Zo zie je maar, de wereld is klein.
Na 89 QSOs te hebben gelogd heb ik snel de spullen weer ingepakt om verder te gaan naar het volgende park.
PAFF-0110, Zwanenwater & Pettemerduinen

Wat minder QSO’s gemaakt (58) om snel door te gaan naar het laatste gebied. Ook om te zorgen dat ik nog voldoende 'prik' in de accu had zitten.

Prima parkeerplek gevonden, ook een rustig gebied, met slechts een paar wandelaars.En tot slot ...

PAFF-0165, Duinen Den Helder-Callantsoog 

De aangegeven P op de kaart is inderdaad een goede plek. Vanaf hier heb ik nog weer 93 QSO's kunnen maken.
Leuke QSO’s vandaag met ook best wat stations die ik vanuit meerdere referenties heb gewerkt. Het was goed weer de gehele dag door.
Een man kwam tijdens het opruimen nog langs. Hij kende ook een zend amateur, die lid is van DARES en actief is bij de scouting.
De reis terug verliep ook prima, zonder file. Ik was op tijd terug, en kon zo aan tafel schuiven. Mijn vrouw Corrie had er rekening mee gehouden, want ik had haar al voorbereid en verteld dat ik wat meer referenties ging bezoeken en pas tegen 19:00 uur terug zou zijn.

Het was een lange (totaal 14 uur) maar ook vruchtbare dag.


Toon, hartelijk dank voor het verslag van deze geweldige activatiedag die je voor jezelf (en de chasers) hebt georganiseerd. Je geeft aan dat je nogmaals op pad gaat deze maand dus we zien je volgende verslag graag tegemoet.

44/73,
PAFF teamNo comments: