Sunday, November 22, 2020

PF5X/P, PAFF-0183, Bemeler- en Schieperberg, 17-Oct-2020

Hierbij nog een verslag uit oktober:

Het viel me op dat nu in Corona tijd WWFF populairder is dan ooit. B.v. het GYPO initiatief van de KFF club heeft veel belangstelling op de banden ... Dus leek het me wel een goed moment om ook weer eens een gebied te activeren. PAFF-0183, Bemelerberg en Schiepersberg was alleen nog maar in SSB geactiveerd en daarom een mooi gebied om in CW een "work-out" te geven.

Na een lange reis (A73 bij Venlo was afgesloten, omrijden dus...) kwam ik op de met Google Maps uitgezochte plek aan om 1045utc. Antennes en station waren in ca. 30 min opgebouwd, en  draaien maar .... Nee dus ! Ik had merkwaardige problemen met mijn microHam interface. De USB verbinding met N1MM viel telkens na enkele seconden weg. Na een half uur tevergeefs klungelen heb ik de hele configuratie omgezet naar de interne USB interface van de IC-7300. Dat werkte wel, pfff ... (weer thuis werkte de microHam CW keyer gelijk goed, dus wellicht toch RF inspraak..? Ik had de antennes wel dicht bij de transceiver staan deze keer).

Enfin, uiteindelijk om 12.09utc begonnen op 30m. Na de eerste spot had ik veel aanbod. Mijn 1/4 golf vertical had blijkbaar een goede take-off (KD1CT kwam over de Europeanen heen !!). Daarna op 20m en daar kon ik ook goed uit de voeten. Diverse USA stations en een ZL die S5 was. Zoals gewoonlijk in een PAFF gebied was de ontvangst weer extreem rustig.

Ook nog even 40m geprobeerd maar daar was ik iets te laat want het aanbod was matig en de meeste signalen vrij zwak.

Ondanks alle aanloopproblemen trok ik de stekker er om 13.45utc uit met 102 CW QSOs in de log.Een aardig resultaat lijkt me. Mooie plek, maar ik had het wel beetje koud op het laatst (10C).

73/44, Enno, PF5X
No comments: