Sunday, November 22, 2020

November activiteiten van Toon, PD0RWL/P, deel I: PAFF-0170 (5 Nov), -0117 (9 Nov), -0111 & -0045 (12 Nov)

Toon, PD0RWL, was enorm actief begin november. Daarom zijn verslagen in een aantal posts samengevat. Hier eerst zijn activaties van PAFF-0170, -0117, -0111 en -0045.

PAFF-0170, Coepelduijnen (Noordwijk)

De condities waren redelijk met wat DX erbij,maar de signaalrapporten waren wat minder. Desalniettemin leuk de stations weer te kunnen werken.
Gewerkt met Icom 706 MK2G, dus helaas geen 2 meter of 70 cm. Antenne was de beproefde FD4 aan de mast op trekhaak van de auto.
De reis begon met vertraging want ik moest vanmorgen de ruiten krabben, hi. Daarom kwan ik iets later aan bij de Coepelduinen.

De Dennenweg (ed. gelet op de foto stond je op de Boerhaveweg) geeft goede gelegenheid hier een activiteit te doen. Het is een soort parkeerplaats in de berm voor mensen die de honden uit willen laten etc. Redelijk druk met auto’s maar plaats genoeg, geen hinder voor anderen. Geen parkeerverbod of betalen.
Een veiligheidsman kwam ook even vragen wat bedoeling was, maar het was OK. (ed. deze plek is nl. tegenover het landgoed van Heineken en er staan bewakingscamera's ...).
Politie kwam er twee maal voorbij maar keken er niet van op dat ik er stond. Kortom een prima plekje en geen QRM.

Leuk dat ook veel stations uit de "nabije" omgeving zich melden. Soms ook hoor je de tegenstations haast niet. Er wordt veel gevraagd naar waar ik mee werk (antenne ,power enz.).Ik werk haast altijd met 20-25 W (TS50), maar de  ICOM nog lager op ca.15 Watt.
Soms, als het even niet loopt, gooi ik de power omhoog en dan na twee a drie maal CQ weer terug. Op die manier kan ik het met de 90 amp accu lang vol houden.
In tegenstelling tot vroeger neem ik nu geen pauze meer om daarmee de qso loop te behouden. daarom zet ik me ook met regelmaat op DX cluster, ieder logblad weer opnieuw. Op die manier blijft het redelijk tot heel goed lopen met QSOs maken. Ik blijf leren ...
Van de OMs die we steeds in WWFF tegen komen en me volgen, krijg ik soms de vraag, of ik nog  een of meer activaties doe vandaag,hi
Maar in de "donkere" dagen pak ik er één per dag, en liefst ook wat dichterbij.

Leuk dat KD1CT en ook William W1OW weer in het log staan (totaal aantal QSOs ruim 200).

Tot een volgende, zal Brabant worden, De laatste 2 maanden ga ik ook nog naar Zeeuws Vlaanderen.

73,

Toon Naenen, PD0RWL


PAFF-0117, Weerter- en Budelerbergen & Ringselven

Deze dag 222 QSOs in het log vanuit PAFF-0117. Ik ben bewust op ander plekje gaan staan dan de P(arkeerplaats) op de kaart voor PAFF-0117. Hier zijn meerdere plaatsen, waaronder twee maal een parkeerplek voor auto’s, maar ik ben daar niet gaan staan i.v.m drukte de wandelaars, die er in grote getale aanwezig waren. Verder is er nog een P in de nabijheid van de Fazantlaan, maar daar is wel hoogspanning in de omgeving. Uiteindelijk stond ik op een plek dicht bij het spoor. Daarvan ondervond ik soms wat QRM, maar het was niet hinderlijk.
Gewerkt werd met de Icom 706-MK2G en de FD4 antenne, op het 8m mastje op de trekhaak.
Ik had goede aanloop, met een paar leuke DX en P2P verbindingen.

Tot een volgende,

73,

Toon Naenen,PD0RWL


PAFF-0111, Polder Zeevang

Twee activiteiten deze dag (PAFF-0111 en PAFF-0045). Ik was vroeg op pad. Tijdens de reis was het regen en nog eens regen ...,  maar toen ik aankwam en werd het droog. Toontje geluk !! Aan het eind van de Klemweg gestaan waar de P stond op de kaart, Dank voor deze melding.
Helaas moest ik wat eerder stoppen ,i.v.m. een vrachtwagen die beschoeiinghout kwam lossen.
Gewerkt werd weer met de Icom 706MK2G en de FD4 aan de mast op de trekhaak.
De afstraling was prima, en leuk om ook weer CU3BL, Manuel te kunnen werken. Totaal 121 QSOs gemaakt.
Het is een mooi natuurgebied met vele vogels, meest ganzen, met veel water en een molentje maakt het landschap geheel Hollands met mooie luchten erbij.


Daarna dus door naar PAFF-0045.

PAFF-0045, Horstermeerpolder

Goed te vinden, en een plekje gevonden op een dam in het gebied, achteruit erin rijden zodat het  verkeer op de Radioweg er geen hinder van heeft (en voorwielen grip houden, hi).
Soms kwam er een wandelaar voorbij. maaar echt niet druk was het niet. Het natuurgebied oogde zowel rustig als ook ruw. In elk gebied is het weer anders en daar geniet ik van.
Het station heb ik in lichte regen opgebouwd, en de antenne over de sloot noord-zuid afgespannen. Dat gaf een prima afstraling. De set was wederom de Icom 706MK2G, antenne FD4 aan de mast op trekhaak van de auto.
Het gebied was voor het laatst in 2005 geactiveerd, zo vertelde Harry PA1H in QSO dat 59 was, en zo ook de pile up.
Op 2 meter heb ik geen station gewerkt, waarschijnlijk omdat Utrecht "in de weg" lag om zuid NL te kunnen bereiken, en de lage ligging (- NAP) al daar.
Op 20 meter heb ik leuke QSO’s gemaakt met DX erbij. Ook was de 40 meter redelijk tot goed om stations dichterbij te werken. In totaal 134 QSOs.

Ook hoor ik geluiden dat er meerdere stations met WWFF willen beginnen, leuk ! 

73,

Toon Naenen,PD0RWL


Toon, hartelijk dank voor de verslagen van jouw vele activaties !

PAFF-team.

No comments: