Thursday, October 5, 2017

PAFF-0063 Rijk van Nijmegen door PF5X/p op 17 Sept 2017

Een wat verlaat verslagje , maar hier is tie dan toch:
Hoewel Enno weinig tijd had in dat weekend deed het mooie weer4 hem toch besluiten een PAFF te gaan doen , en wel op Zondag 17 SAeptember.
Enno woont vlak bij het Rijk van Nijmegen (met name #3 ervan)  dus besloot hij s'middags om 15:15u daar heen tegaan. Hij had helaas geen beschikking over zijn stationwagen en moest alles mee in de peugeot 108. Dat lukte wel ,maar was wel krap. De aluminium mast had hij thuis gelaten.
Met behulp van de reference map op pa-ff.nl had hij een plek gevonden dat goed te bereiken was met de auto en dat bleek gelukkig nog zo te wezen ook.


Enno was tegen de klok van vieren ter plaatsen. Snel de mast met een 20 mtr dipool opgezet, aggregaat gestart en draaien maar............
Het eerste QSO ging om 14:38Utc in het log. Hij kon een viertal Amerikanen loggen op 20 mtr van de 20 Qso's die hij op die band gemaakt had. Deerna naar 40 mtr waar, ondanks de onrustige band , het aanbod beter was. Omdat hij eigenlijk wat te laat begonnen was heeft hij toch mooi 49 Qso's weten te maken .


Toen snel de stekker er alweer uitgetrokken en snel alles afgebroken wat foto's gemaakt en terug richting huis. Das het leuke van PAFF-en zo verteld Enno  je hebt niet veel tijd nodig om een geldige activatie in de lucht te brengen.
Bedankt voor jou snelle activatie Enno en graag tot de volgende weer

73'en 44 PAFF team.

No comments: