Wednesday, September 27, 2017

PF5X vanuit PAFF-0095

Met de mooie weersvoorspelling in het achterhoofd had ik plannen gemaakt om PAFF-0095 Deurnsche Peel & Mariapeel te activeren. Google maps liet een bereikbare plek zien in het kleine gebiedje ten noorden van het hoofdgebied van deze PAFF.De Octavia weer volgeladen met de PAFF-box, mastjes , TX krat en aggragaat en om ca 11.30u vertrokken (toen de mist eindelijk was opgetrokken). Aldaar aangekomen bleek dat mijn "ideale" plek onbereikbaar was met de auto,, maar gelukkig liep er toch een berijdbare weg door het gebied en dus kon ik het station opbouwen binnen de grenzen.Ik heb mijn alu mast als eerste opgezet om zodoende op 40m te beginnen. De condities waren daar matig en heb al snel de 20m dipool in de mast gehesen. Daar ging het een stuk beter. Ik kreeg in het begin veel aanbod en had soms een runrate van meer dan 150 QSO/hr. Al met al heb ik iets meer dan 100 QSOs gemaakt (CW) en er zaten een aantal P2P verbindingen tussen. Weinig DX: slechts 3x USA.

Ik heb genoten van het heerlijke weer op deze bijzonder rustige plek.

Enno - PF5X

No comments: