Wednesday, June 5, 2024

PA3CBH/P, PAFF-0117, Weerter- en Budelerbergen & Ringselven, 18 mei 2024

Theodore, PA3CBH, is een nieuwe activator. Welkom ! Hierbij zijn eerste verslag.

Het is de gewoonte om tijdens de wandeltochten van de xyl's dat wij, als goede kameraden en echtgenoten, maar een andere activiteit zoeken. De dames liepen deze dag een stukje van de Pelgrimstocht Amsterdam - Maastricht. Het traject Weert - Ell werd afgelegd.
Voor ons, Marino en Theodore, PA3CBH, de gelegenheid een leuk stekkie in de buurt van Weert / Budel te zoeken. PAFF-0117, Weerter en Budelerbergen & Ringselven, gelegen tussen Budel en de Belgische grens, biedt enkele veelbelovende plekken om iets te doen met onze hobby's.
Marino, een fervent zoeker naar Nederland–Belgische grenspalen, zag geen mogelijkheid om de drassige velden op de grens te betreden. Dat wordt uitgesteld voor drogere tijden. Dus dan maar hengelen ...

We zijn neergestreken op een mooie stek van de vissers club HSV 't Ringselven Budel-Dorplein. Je komt er via een kleine weg die leidt naar een vervallen pompgebouw van de Budelse Zinkfabriek. Deze plek is volledig binnen de grenzen van PAFF-0117. Een kleine wandeling was nodig om bij een rustige plek te komen, een bank, om er zeker van te zijn dat we de aanwezige vissers niet zouden storen.
Het weer was uitstekend, half bewolkt, en een aangename temperatuur van rond de 20 grC.

Met de endfed, antennedraad in een acht meter lange vishengel gedraaid, hebben we ons dus bij de andere 5 hengelaars aan de oever van het Ringelsven gevoegd. We kunnen niet zeggen dat het er "rustig" was. Er heerste een storend monotoon geluid, afkomstig van de zinkfabriek. En verder: een lange staart van de storingen door de solar flares van 9 mei speelden nog steeds een rol.
Ik kon best nog wat stations horen, echter met de 6 Watts van de FT-818 bleek dat niet veel tegen stations mij konden nemen.
Na een paar uurtjes was het toch tijd om de naar Ell te gaan. De dames zouden nu ook wel zin hebben in een lekkere hap...

Toen we de HSV 't Ringselven verlieten vroeg ik nog aan een visser of ze "gebeten" hadden vandaag. Een lachend antwoord terug: "Ja, eentje!".
Had ik het toch beter gedaan met m'n 6 QSO's.... Geen 44 dus, volgende keer maar aanvullen dus.

73/44, Theodore, PA3CBH

Operating in PAFF-0117
Uitzicht over het RingselvenNo comments: