Thursday, August 3, 2023

PH3T/P, PAFF-0237, Biezelingse Ham, 29 juli 2023

Gewapend met zijn vertrouwde Icom 7300 begaf Gerard, PH3T, zich op 29 juli naar de Biezelingse Ham, PAFF-0237. Hierbij zijn verslag:

Ook dit jaar was ik in Zeeland voor deelname aan de Islands On The Air (IOTA) Contest (als PI4AMF/P). Op zaterdagochtend, een paar uur voor de start van de wedstrijd, was ik in de gelegenheid om één park te activeren. Omdat de Biezelingse Ham (PAFF-0237) nog maar één keer eerder was geactiveerd, besloot ik om daar mijn geluk te beproeven en de jagers een kans te geven op “a new one”.

Zoals Toon (PD0RWL) bij zijn activatie (in mei 2023) van deze referentie al aangaf, moet je bij de activatie van dit park goed rekening houden met de getijden: doe je dat niet dan vind je alleen maar water. Bij aankomst bij de Biezelingse Ham vond ik een mooi plekje op een zandplaat nabij de viersprong Zeedijk, Slabbekoornsedijk, Nieuwe Hoondertsedijk en Zee- en Inlaagdijk van Hoedekenskerke (wie verzint dat soort lange straatnamen?). De zandplaat was eenvoudig via een trap in de dijk te bereiken en op de viersprong is voldoende plek om je auto, langs de dijk, te parkeren.

Helaas waren de weergoden me bij deze activatie niet gunstig gezind: bij de opbouw begon het hard te regenen. Desondanks werd met vastberadenheid het station opgebouwd. Met de voeten bijna in het water en de antenne deels in het water vonden de verbindingen al snel een plek in het log. De regen was bij vlagen zo heftig, dat het door de herrie onder de visparaplu soms moeilijk was om de roepletters te verstaan. Toch stonden er na korte tijd 70 verbindingen in het log op de 20 en 40 meter band. Nat maar voldaan werd na ongeveer een uur weer afgebouwd.

73, 44, Gerard PH3T

Locatie PAFF-0237
Net in het gebied ...

Laag water is handiger 😊
Onder de parasol blijft het (min of meer) droog

Die-hard operatie !


No comments: