Wednesday, August 9, 2023

PF44F, PAFF-0236, Stippelberg, 9 augustus 2023

Om ook een bijdrage aan de activiteiten maand augustus te leveren, ben ik vandaag naar De Stippelberg, PAFF-0236, gegaan. Dit park was voor mij nieuw als activator en ligt niet zo ver van mijn huis vandaan, dus het was een voor de handliggende keuze. Ik had gehoopt dat de condities iets beter zouden zijn dan gisteren toen een zonnestorm de HF banden teisterde. Helaas, vandaag was het niet veel beter zoals al snel bleek.

Ik had een min of meer open plek in het bos gevonden op Google maps, zo'n 200m lopen over een bospad (de "Villalaan", maar er waren echt geen villa's in de wijde omtrek), vanaf de Hazenhutsedijk die de grens van het park vormt. Ik had een tijdje geleden een handig karretje gekocht bij Decathlon en dat kwam nu goed van pas. Met een beetje passen en meten kon ik al mijn spullen in een keer meenemen.

Op de open plek stonden nog wat oude denneboomstronken waar ik de mast prima aan vast kon maken.

Om 12:50LT ging mijn eerste CQ de lucht in. Al gauw bleek dat het op 40 en 30m niet lekker liep zodat ik al vrij snel op 20m zat en daar redelijk wat QSO's kon maken. De rate was echter laag en ik vermoed dat er toch wel een redelijk aantal chaser met vakantie was ... KD1CT was in ieder geval wel van de partij met een redelijk signaal. Na veel CQ roepen ben ik nog even naar 18 MHz gegaan en daar kon ik ook nog wat verbindingen maken. Na anderhalf uur "airtime" en met 63 QSO's in mijn log was de koek een beetje op. Ondertussen was ook de CWT contest begonnen en dan wordt het al helemaal lastig om nog een beetje aan de bak te komen.

Het weer was eindelijk weer eens zomers en dat maakte veel goed !

73/44, Enno, PF5X

Locatie in PAFF-0236 (blauwe stip)
Antenne opstelling


Operating position

Vervoer ...

No comments: