Tuesday, May 16, 2023

PD0RWL/P, PAFF-0237, Biezelingse Ham, 8 mei 2023

Om dit park te activeren heb ik vooraf naar het tij geïnformeerd. Ik ben er met afgaand tij heen gereden en gaan zitten en ik ben gestopt met opkomend tij. Er is tijd genoeg geweest om veel leuke QSO's te maken.
Het weer was ok, wel mistig en fris, maar geen spat regen. Op eind kwam zelfs het zonnetje door.
Ik moest 2x het gebied in gaan om de spullen binnen de grenzen van het natuurgebied te krijgen en er was geen poortje. Het grote hek was helaas op slot ... Dus 2x overzetten (1x poort en 1x prikkeldraad) om in gebied te zitten. De mast heb ik aan een paal bevestigd, en de FD4 kon ik goed Noord-Zuid afspannen.

Gewerkt werd met de Icom 706MK2G gevoed door een Lipo4 accu. Die is licht om te dragen, en ik werkte hier eerst met 50 en later met 10 W. Een reserve accu was aanwezig maar heb ik niet gebruikt, want QSO's liepen met laag vermogen vlotjes.
Op 40 M het eerste QSO in de new one was met ON3UA, Jurgen en de tweede met ON5JK, Eddy. Als derde een Nederlands station, PA2CVD als 1ste NL station. Daarna had ik gelijk een pile-up !
Op 20 meter had ik ook met regelmaat een pile-up en werkte ik ook DX: 4Z4DX, W1OW en KD1CT waren aanwezig met mooie rapporten.
Op 10 meter was er rond de middag nog geen qso te maken en na 10 minuut geen respons ben ik terug gegaan naar 40 en 20 meter.

Als laatste heb ik PG2F gewerkt in PAFF-0237 op 70cm. Leuk deze band ook eens te benutten.
Uiteindelijk 218 QSO in het log in 3 activatie uren. Opmerkelijk veel stations uit Italië , Polen en België.

De auto kan je in naaste omgeving goed parkeren en deloop afstand is ca. 200 meter. Het camping krukje zakte wel weg in de vette klei, dus de volgende keer iets stabieler meenemen ;-)

73/44, Toon, PD0RWL

Locatie in PAFF-0237
Opstelling in PAFF-0237

Operating positie


 

No comments: