Sunday, February 27, 2022

PF44F, PAFF-0139, Leudal, 27 februari 2022

Het Leudal in de buurt van Roermond had ik nog niet geactiveerd. Aangezien het maar op ca. 1 uur rijden van mijn huis ligt was dit een voordehandliggende kandidaat voor een activatie. Het weer was prachtig, niet heel warm maar de zon scheen volop. Dat hadden meer mensen opgemerkt, want ter plekke aangekomen (zelfde plek als Mark, PF9W, in het verleden heeft gebruikt) bleek dat een haast oneindige stoet wandelaars zichzelf aan het uitwasemen was van het carnaval ... (of gewoon van de natuur genieten).

Ik had mijn EFHW voor 10/12/15/20/40m bij me en mijn uitschuif spriet XXL die ik voor 17m en 30m (dan verlengd met een stukje draad) heb gebruikt. Verder gebruikte ik vandaag de IC-7100. Het was kraakhelder weer dus mijn zonnepaneel leverde behoorlijk wat vermogen zodat ik niet bang hoefde te zijn om zonder 'prik' te raken.

Ik begon op 40m en dat liep lekker, daarna naar 20m waar ik ook redelijk wat repons kreeg incl. enige NA stations. 17m viel wat tegen temeer daar mijn spriet om een of andere reden behoorlijk wat achtergrond ruis/storing oppikte. Wel een paar NA stations daar, dus aan de condities lag het niet, maar verder weinig animo. Datzelfde gold voor 15 en 30m, hoewel ik op de laatste band nog wel door KD1CT werd aangeroepen (om ca. 12.30utc dus een volledig daglicht pad !). Op 12m heb ik nog een 4X station gewerkt die mij spotte met de opmerking "CQ - lonely". Nou dat klopte wel !!
Uiteindelijk ben ik met ruim 100 QSO's in het log na 1:45u gestopt.

Al met al weer een geslaagde activiteit, op een aanbevelenswaardige plek.

73/44, Enno, PF5X

No comments: