Saturday, December 25, 2021

PD0RWL/P, PAFF-0157, Oude Maas, 24 december 2021

Vandaag ben ik in PAFF-0157, Oude Maas actief geweest. Het weer zat mee, alleen wat motregen. Gewerkt werd met de Icom MK2G en de FD4 in mast op trekhaak van de auto.
Ik had een mooi plekje gevonden, goed in het natuurgebied, met voldoende plaats voor de antenne. Ik ben speciaal hier geweest nu het niet zo druk is met het winterweer. Echter het werd toch wel behoorlijk drukker tegen de middag. Daarom besloot ik naar de ingeplande molen activiteit te gaan (35 QSO's). UIteindelijk was de parkeerplaats haast vol t.g.v. de vele wandelaars die hier rondliepen in dit waterrijk recreatie/natuurgebied.

Wat opviel was het hoge storings niveau. S6 - 7, dat is niet wat we gewoon zijn in de natuur. Wellicht is de jachthaven in de nabijheid hier oorzaak van (?). Een vorige activatie was aan de andere oever van de Oude Maas. Een volgende keer daar toch maar weer heen ...

Ik ben actief geweest op 40 meter, en had verwacht tegen de middag meer omringende landen te werken, maar het liep anders. Verder Europa in en slechts af en toe een PA of ON station. Dat had ik niet zo verwacht omdat er de laatste maanden tegen de middag goede korte skip condities waren om NL en buurland Belgiƫ te werken. Als log programma gebruik ik nu GMA logger ipv OZFF log. Het is voor me op moment nog wat leren om te gaan met dit programma, maar het leuke is dat je een spot naar GMA kan versturen.
Tot een volgende keer. Volgende week nog een activiteit in NL en een in Belgiƫ om het jaar 2021 af te sluiten.

Voor nu wens ik iedereen Fijne Kerstdagen.

73,Toon Naenen,PD0RWL
No comments: