Monday, December 27, 2021

PA9CW/P, PAFF-0184, Noorbeemden & Hoogbos, 26 december 2021

Afgelopen oktober had ik ook al PAFF-0184 geactiveerd, maar slechts 15 QSO’s gemaakt. Er was toen heel weinig aanbod van chasers, of de condities waren slecht. Dus ik moest er nog een keer terug.

Ik ben in de vroege uren naar dit park gewandeld. Deze ochtend gelukkig geen regen en een aangename temperatuur van 6 graden om te wandelen. Dat was een wandeling van ongeveer een uur. Ter plekke is een mooi bankje, vanwaar ik het park heb geactiveerd. Rond 09:30 UTC ben ik begonnen aan deze activatie. Eerst op 30 meter wat verbindingen gemaakt en toen daar geen aanbod meer was, ben ik naar 40 meter gegaan. Het was erg lastig om een vrije frequentie te vinden. Er was een contest bezig. Maar ergens onderin de band, was nog ruimte. Al snel was er een levendige pile-up. En na een halfuur had ik al 45 QSO’s in het log. Ook nog twee SOTA en één DLFF station gewerkt. Nadat er geen chasers meer waren heb ik alles ingepakt en ben weer naar het huisje gewandeld. Zo snel en zoveel QSO’s heb ik nog nooit meegemaakt. Dus 2de Kerstdag in de ochtend was een goed moment.

Gebruikt: KX3, CW, QRP en zelfbouw EFHW40/30/20 antenne.

Prettige dagen en een gelukkig nieuwjaar.

73/44, Tonnie, PA9CWNo comments: