Thursday, August 12, 2021

PF44F, PAFF-0194, Uiterwaarden Lek, 12 augustus 2021

Eindelijk eens een activiteit MET zon om mijn opvouwbaar zonnepaneel goed uit te proberen. Dat deed ik in de Uiterwaarden Lek op dezelfde plek waar Tonnie, PA9CW, een tijdje geleden ook stond. Deze plek is een absolute aanrader. Goed te bereiken, er staat een picknick tafel (zij het enigzins gammel en verrot), en er is een hek waar je je mast makkelijk aan vast kunt maken.

Ik was om ca. 11:45utc ter plaatse en nadat de mast met de 3 banden vertical was opgezet en mijn power station met zonnepaneel was aangesloten, ging de eerste verbinding om 12:30utc in het log op 20m/CW. De tweede verbinding was met KD1CT ... Op 20m liep het redelijk vooral nadat ik werd gespot. Een zelf-spotje helpt ook af en toe ;-). Ik ben zo nu en dan naar 30 of 40m gegaan maar daar was de activiteit iets minder. Op het laatst werkte ik nog wel een UA0 op 30m (met enige moeite). Verder slechts een handvol DX (NA) op 20m en Gert, PA2LO, de me op 20m aanriep met een hard grondgolf signaal. Op een gegeven moment dacht ik dat de koek op was en besloot ik nog 1 maal CQ te roepen. Tot mijn eigen verbazing werkte ik toen nog zo'n 40 stations, voordat ik om 14:25utc het laatste station logde. In totaal 111 QSO's, kortom een geslaagde activiteit.

Doordat het redelijk zonnig was, met slechts een lichte sluierbewolking, kon mijn zonnepaneel de batterij behoorlijk bijladen (tussen de 35 en 85W). Na 2 uur activiteit was de capaciteit van mijn powerstation nog 55%. Dat is heel wat beter dan de schamele 9 % die ik na mijn vorige activiteit overhad (na 2 1/2 uur, maar zonder zon dus).

73/44, Enno, PF5X