Tuesday, August 3, 2021

PF44F, PAFF-0192, Veluwe, 3 augustus 2021

Aangezien ik nog een weekje vakantie in Nederland had, kon ik ook eens door de week actief zijn. Daarom besloot ik naar de Veluwe, PAFF-0192, te gaan. Lars en Toon hadden dit nieuwe park al geactiveerd, maar enkel in phone, dus leek me een CW activiteit nog wel interessant voor de chasers.

Ik had op Google maps 2 plekken uitgezocht, en het werd meteen de eerste plek. Deze ligt vlak langs militair oefenterrein, maar de borden suggereren dat je er mag komen, indien er geen schietoefeningen gaande zijn (en die waren er niet). Ik had een heel veld voor me alleen want er kwamen geen toeristen (die elders wel in drommen voorbij kwamen wandelen of fietsen). Na de trap vertical op te hebben gezet tegen een boomstronk, werd het eerste station om 11.15utc gelogd op 20m. 

Aanvankelijk verwachtte ik weinig aanbod vanwege het nogal lege spectrum display, maar het liep direct lekker door, mede dankzij de RBN spots. Niet veel DX (wel KD1CT natuurlijk), maar wel een aantal P2P QSO's (in vakantietijd lijkt de WWFF activiteit toch wel wat hoger). Na ca. 60 QSO's ben ik afgezakt naar 30m en later ook 40m. Daar liep het iets minder, maar heb er toch ook een leuk aantal verbindingen kunnen maken. Ondertussen kwam er een groene leger jeep langs met dienstdoende militair die mij vertelde dat ik er eigenlijk niet zonder toestemming mocht staan. Maar vanwege "vakantie/komkommertijd" kon ik nu wel blijven staan ("als je maar niet elke week komt ...", maar dat was ik toch al niet van plan). Kortom, ik had een fantastische plek voor mij alleen (ik had wel 10 antennes kunnen plaatsen ...). En sowieso goed dat ik daar ben gaan staan, want de tweede plek, die ik toch even wilde zien na afloop, bleek niet toegankelijk en lag in een soort dal.

Uiteindelijk ben ik 2 uur in de lucht geweest en heb 110 QSO's gemaakt. De batterij had nog slechts 9% op het laatst, want het zonnepaneel kon wederom niet worden gebruikt om bij te laden vanwege de zware bewolking.

73/44, Enno, PF5X/PF44F


Opstelling op het veld. Zoek de antenne ...
Veldje bleek ook een naam te hebbenNo comments: