Thursday, April 11, 2019

PAFF-0148 door Enno PF5X/p op 6April 2019

 
 
PAFF-0148, Oeffelter Meent door PF5X/P,  06 april 2019
 

Nadat ik in 2018 niet actief ben geweest vanuit een PAFF gebied, leken me de nieuwe aanwinsten een goede reden om er weer op uit te trekken. In mijn omgeving zijn 2 gebieden toegevoegd waaronder dus de Oeffelter Meent. Dit gebied ligt langs de Maas en ik had op basis van Google Maps een week tevoren al eens gekeken of ik er makkelijk kon komen. Dat bleek het geval. Een weg voor grondwerkverkeer leidde me naar een prima plek vlak aan de Maas een tiental meters in het gebied (de weg zelf ligt buiten het gebied). Zie screenshots van Google Maps op de PAFF site (blauwe stip is de gebruikt locatie).
 
 
 
 
 
 
 
 
De omliggende weilanden zijn afgerasterd dus je hebt mooie paaltjes om de mastjes aan vast te maken. Na een half uurtje opbouwen kon het aggregaat worden gestart. Ik ben op 40m van start gegaan (09:51utc). Na even een spot op het cluster te hebben geplaatst, brak er een behoorlijke pile-up uit. Na 20 min begon het op te drogen. Op 20m kreeg ik de zaak niet lekker aan de loop. Ik heb toen een tweede mast opgebouwd met de 30m end-fed. Die band leverde gelukkig wat meer response. Vanaf dat moment ben ik wat tussen de verschillende banden heen en weer gegaan. Er was behoorlijk wat FF activiteit, waaronder PA9CW/P die mij op alle drie gebruikte banden aanriep. Tnx Tony ! Op 20m kon ik nog een paar Amerikanen werken en op 15m hoorde ik nog een CE8, maar op die band is de end-fed niet erg efficient lijkt het, want ik kon hem niet werken.
 
    Links de 30 Mtr antenne  en  Rechts de 40/20 Mtr antenne
Om 13:00utc en na 147 QSOs was de jus er een beetje af en ben ik gaan inpakken. Het weer was lekker en de plek was fantastisch, dus ik had een leuk mini velddagje. Gebruikte spullen: 40/20m end-fed aan een 12m Spiderpole, 30m end-fed aan een 12.5m GFK mast, tx: IC-7100, Honda i20 inverter aggregaat.
 
Close-up van de 40/20m antenne: 12m Spider pole + end-fed
 
73'44  Enno PF5X
 
Bedankt Enno voor jou verslag .
 
 
 
 

No comments: