Wednesday, August 9, 2017

PA2GB vanuit Drentsche Aa (PAFF-0028)

PA2GB samen met xyl, op bezoek in het gebied van de Drentse Aa.

Zaterdag 15 Juli,  van uit Emmen op zoek naar een geschikte plaats , ook om te kunnen overnachten, gevonden net buiten het dorp Tynaarlo, midden in het gebied Drentse Aa, PAFF-0028

In de loop van de middag de Inv. V voor 40 mtr. geplaatst,  SWR en de YAESU FT 857 op 55W gecontroleerd, en tevreden daarna  even de omgeving verkend, alleen 1 boerderij (in ruste) dat lijkt dus op weinig  QRM uit de omgeving.


Zondag, de weervoorspelling  klopt , het regent bijna  de hele dag,  ook is  er blijkbaar geen contest-gebeuren , die dag  120 qso’s kunnen maken . 

Maandag   het  weer is verbeterd, en gaan  alleen de morgen  gebruiken  voor de activatie en  de rest voor een  fietstocht in de omgeving ,het wordt 35 Km in een prachtige omgeving. s ’avonds  nog even kijken of er nog iets te werken is ,met elkaar  17 qso.


Dinsdag s ’morgens  het weer is OK, dus  eerst activatie  en dan maar weer op de fiets, met nu een  rondje van 42 Km,  rond 18.00 de set maar  weer  aan, en kijken  of er nog en kijken of er nog wat  te werken is,  totaal 33 qso’s die dag.

Woensdag, de voorspelling  van het weer zijn niet om vrolijk van te worden, dus maar kijken hoe de condities  zijn , en dat is  verre van optimaal  veel  gekraak  van onweer in de verte, niet prettig  om aan  te horen , en na een uur roepen in de woestijn, en met alleen 8 P2P verbindingen  gestopt.  

Opruimen en wegwezen richting Emmen.                                                                           
 
Alle stations bedankt en tot… ???
73’ ** 44 **  Geert . PA2GB                                                                  

No comments: