Friday, July 28, 2017

Landgoed Twickel PAFF-0030 Door PA4VHF/p 22 Juli 2017

Na lange tijd van plannen was het dan zover en kon Dick zijn eerste officiƫle PAFF activeren .

Landgoed Twickel bestaat uit vele stukken en stukjes grond ,met name rondom Delden.


Een van de bosgebieden van Twickel ligt op loopafstand van Dick PA4VHF zijn QTH , en dus lag het voor de hand on hier zijn eerste activatie te beginnen, ende eerste ervaringen op te doen met portable werken met minimale middelen.
Het gehele station moest te voet of fiets mee te nemen zijn , en uiteraard onafhankelijk van het lichtnet kunnen werken.
Uiteindelijk kwam het totaal gewicht van de tranceiver inclusief alle toebehoren van accu tot aan  logboekje en antennemast op minder dan 4,5 kg.


Aangekomen in het bos, kon Dick nergens iets vinden om zijn mastje aan vast tezetten , en had hij ook geen touw bij om zijn End-Fed mee in een boom te hangen. Dus dit was het eerste leermomentje voor Dick.  ..........volgende keer neemt hij dus een lang touw mee. Maar als alternatief heeft hij zijn mastje gewoon tegen boomtakken aangezet en dat werkte ook.

 
Dick maakte merendeel van zijn verbindingen op 40 meter in CW en maakte 3 verb in Phone .
Met slechts 5Watt output gaat het in Phone  iets minder dan CW,
Dick PA4VHF vond het in ieder geval wel een leuke ervaring , en gaat nog een keer terug om aan de 44 verbindingen te komen.

Ook vertelde hij dat dit nog wel vervolg gaat krijgen want het was hem erg goed bevallen.

Mss nog leuke tip voor nieuwkomers  meld je activatie op de WWFF site in de Agenda, dit levert meer bekendheid op en vast ook meer hunters zie : http://wwff.co/agenda/

Dankje Dick om je ervaring te delen en graag tot de volgende keer.

73'en 44 het PAFF-team.

No comments: